покер big blind

а мали слепи правила

САД Окружниот Суд суди во Невада ќе им овозможи на Џон Ф покер big blind.

Томас и Томас Бекер — две Хендерсон мажите зад наводната измама $29.5 милиони спортски wagering фонд — да се подготви $5,000 apiece месечно во трошоците за живеење.Судијата Андреј Гордон направени владејачката минатата недела, но негираше забрана барање од страна на обвинетите кои бараат да се укине замрзнување на нивните лични средства.Гордон направени владејачката бидејќи на Комисијата за Хартии од (ДИК) претходно се покажа мажите се пресели пари преку школка компанија позната како Нема Повеќе Лоши Вработувања Inc малку слепи правила. (NMBH).Комисијата верува дека ако на обвинетите им се овозможува непречен пристап до лошо добиле добивки, пари ќе се трошат и жртви нема да биде компензирана.ДИК тврди дека Бекер и Томас bilked стотици инвеститори од 40 држави надвор од $29.5 милиони користење на елаборат мрежа на школка компании, вклучувајќи Ајнштајн Спортски Советодавни ДОО, QSA ДОО, Вегас Кошаркарски Клуб ДОО, Вегас Фудбалски Клуб ДОО, Велингтон Спортски Клуб ДОО, и Welscorp Inc.Дуото вети акционерите експоненцијална се враќа на вложениот капитал, тврдејќи дека тие би можеле да расте парични далеку побрзо од познатиот потфат капиталистички Ворен Buffett.Нивните наводни обложување систем се врти околу обложување parlays, кои се валидни можности за брзо враќање на инвестицијата.Но оние wagers доаѓаат со долго шансите и обично eschewed од страна на професионални спортски bettors.Во реалноста, само 15 проценти од парите Бекер и Томас измамени од инвеститорите беше наменет за инвеститорите, со преостанатите 85 проценти насочени кон финансирање на нивниот начин на живот, се исплати да се брокери, и Понзи дистрибуции, според ДИК.Доверителите, или во овој случај, жртви, се преселил да го блокира обвинети од пристап замрзнати средства за целите на трошоците за живеење, а се пресели поддржани од страна на Гордон покер big blind. "Конечно, неколку од обвинетите кредитори потег да се интервенира за да се спротивстави на употребата на замрзнати средства за поддршка на обвинетите трошоците за живеење и правни трошоци.Јас грант нивното движење за да се интервенира на ограничена основа," напиша на судија.Гордон додаде дека Бекер и Томас може да има претходно покрена аргумент да се повлече пари од NMBH сметка во банка.Но, обвинетите се одлучи да се предизвик на ДИК, врз основа на нивните акции не се предмет на федерални хартии од вредност закони.Судот, би можеле да бидат присилени да се преиспита владејачката на прелиминарна забрана.Но, обвинетите ќе треба да се донесе нови докази за поддршка на нивната тврди дека ДИК е налог треба да биде укината.Бекер и Томас тврди дека тие треба да им се овозможи пристап до пари, бидејќи ДИК не може да се докаже обвинетите би прахосвам на средства.Неколку случаи се слуша во Деветтото Коло Суд стави товарот на обвинители.Но, во овој случај, на ДИК вели дека има доказ дека swindlers "отуѓени" $13.9 милиони евра во инвеститори капитал, вклучувајќи и повеќе од 1 милион долари на мало трошење и патување.Јас бев Googling Томас & Бекер имињата & наоѓаат овие статии.Сум работел за нив назад во 89/90 во Bridgeport, ПА @ нивната компанија НОСОРОГ КОПИЈА (АКА: Бекер Соработници).Секој во компанијата доби платени добро, дури и затворски персонал.Бонуси, Божиќ партии во Philly хотели, изнајмен дел на паркот за компанијата пикник со сите работи.Одлично да се работи за, но...ФБИ преплавија во Декември '90 & затворени е долу.Леле.Само врвот 2 или 3 знаеше измама што се работи.Дознав подоцна дека Томас (АКА Џон Едвардс) била наполнета со жица измама се пред.Така старата поговорка за леопардот не го менува својот спот е вистина во овој случај.Тие само ќе го стори тоа повторно.Не им верувам дека тие нема да abscond со пари ако им се даде можност.Многу разочаран, како што би помислил на издржување на затворската време за НОСОРОГ КОПИЈА би го направил ги промените нивните начини.Очигледно не.Парите & a раскошен начин на живот е повеќе за нивните потреби.Жал ми е за сите народни кој ја изгубил пари на овие swindlers.Не дозволувајте нивната возраст одврати на обвинителите од испраќање на нив назад во внатрешноста.Она што на отпад.Постојат повеќе луѓе кои се scammed од надвор од своите пари во оваа работа.Јас не знам кој е на листата на жртвите.Но, едно лице во нашата група доби жртви известување писмо од министерството за правда кои сакаат изјава од жртвата.има некој друг примени ова писмо ?Не сум слушнал од некој друг добивањето на ова писмо.Давид, жал ми е за твојата загуба.Се измамени е страшно искуство.Јас бев во потрага по информации за овој случај и најде овој член.Дали некој знае дали има убедување?Јас не сум сосема сигурен зошто овие 2 мажите не се во затвор.Ова беше ништо повеќе од понзи шема.Мразам да го признаат тоа, но тие добија некои од моите пари.Од друга страна , тие ќе горат во пеколот а мали слепи правила.