Blackjack app that doesn't require internet

стариот коцкање град во колорадо

Во понеделникот напори да помине парничната и силно lobbied бил падна помалку кога се во куќата не успеа да се стави преку HR 308, мерка која ќе го спречи Аризона племе од зграда казино на нивната земја во Феникс предградие на Glendale.Од својот предлог во 2009 година на локалните битка меѓу другите област племиња е во тек и скапи со племиња и државата трошење милиони на сојузниот лобирање напори и тужби во обидот да се запре казино дека може да генерира стотици милиони за Tohono О'odham Нација.Имаше законот донесени се неколку судски одлуки, најчесто се фаворизираат племето, ќе се прекршуваат и племето би биле спречени од отворањето на своите Пустината Дијамант Запад Долина Казино Одморалиште на својата резервација земјиште само надвор Glendale.Племето, која е под напад од страна на државата и неколку други област племиња кои имаат казината во близина на нивните сопствени, ќе ја задржи својата земја, но не би биле во можност да работат на казино на тоа до 2027 во најраната blackjack app that doesn't require internet. HR 308, исто така познат како "Задржи Ветувањето Дело," не успеа да обезбеди потребни две-третини мнозинство потребно за да се унапреди по скратена процес во 263-146 глас.На 23 октомври Куќа Мнозинство Лидер Кевин McCarthy влечат контроверзни и скапи сметка од Куќата суспензија календар.Законот беше донесен на подот од Куќата на републиканската партија лидери под брза процес, кој обично е резервиран за ефтин и noncontroversial мерки.Законот е вклучување во процесот беше протестираа од Аризона Демократски Rep blackjack app for android phone. Raul Grijalva кој рече дека преседан-изработка на законодавство беше само спротивно на ефтин и noncontroversial и немаше бизнис на суспензија календар.Некои проценуваат дека нацијата буџет би се $1 милијарда хит ако HR 308 биле некогаш да помине.Во спорот дека е отпуштен до Arizonians, законот е наменет за регулирање на дебатата ветувања, наводно направени од страна на федерално признат Tohono О'odham Нација.Казино противници, особено на Сол Реката Pima-Maricopa Индиската Заедница и Gila Реката Индиската Заедница, и двете племиња со конкурентските казина, велат казино ги ветувањата дадени на Аризона гласачи во 2002 година од страна на Tohono О'odham дека тоа нема да биде градење на казино во Феникс област.Во последниве години, две конкурентски казина имаат поминато во вишокот на $14 милиони на лобисти за да му се спротивстави на казино.Нема такво ветување беше направен, според Tohono О'odham, на тврдењето дека има главно беше поддржан од страна на повеќе од десетина суд битки од страна на племето.Генерално, федералниот закон дозволи казина на резервација земјиште, и ако HR 308 некогаш минува и станува закон тоа ќе има сериозни последици за Конгрес, според Rep стара хавана казино бонус 400.
Grijalva, на врвот Демократ на Куќата Природни Ресурси Комитет.Поддржувачите на законот сигурно дека Tohono О'odham ќе преовладуваат во судска борба, и дека несигурноста precludes Куќата Буџет Одбор од доделување на буџет резултат на мерката.Додека го Планираат Буџетот за статистика рече племето има направено својата намера да ги тужи федералната влада јасно дали законот поминува, тоа не покажува дали племе ќе биде успешна во вакви судски постапки.Би можело да се отвори уште едно Семејство Долар Благодарение на милиони.Бог е добар. стариот коцкање град во колорадо.