коцкање зборовите на среќа

казино нова шкотска сиднеј n.s

Бројот на Макао казино junkets има падна со 10.6% во 2016 година, според најновите бројките обезбедени од страна на Индустријата за Инспекциски надзор и Координација Биро (DICJ).Податоците од DICJ покажа дека бројот на лиценцирани игри промотори во Макао падна од 141 во јануари 2016 година да 126 во јануари оваа година.Оваа бројка вклучува и двете компании и поединци лиценциран како junkets.Тоа не е јасно што ја предизвика број на junket оператори да се откажат, но тоа е тренд во текот на изминатите три години.Во јануари 2015 година, Макао имаше вкупно 183 лиценцирани junkets.Дел од причината, според многу аналитичар, беше тоа што на локалните и на копното владината политика барања Macau стане туризам и одмор дестинација, со помалку се фокусираат на коцкање, особено во high-end.Во септември, Макао, владата имала поставување на амбициозна цел за не-игри, вклучувајќи и угостителство, промет на мало со лекови, храна и пијалаци, и за забава – да сметка на просечната пазар-широк најмалку 9 проценти од сите такви приходи до 2020 година, од она што владата проценки беше 6.6 проценти во 2014 година коцкање зборовите на среќа. Поранешниот португалски колонијата петгодишен План за Развој не "имаат за цел да ја прошират големината на гејминг индустријата, но целна наместо за тоа да се постигне поголема внатрешна квалитет." Исто така се случува против junkets " причина е Пекинг е на-се случува анти-корупцијата crackdown, кој е централен на Претседателот Xi Jinping политичката агенда.Со последните Macau податоци покажуваат пораст на VIP игри приходи, аналитичари изразуваат страв дека Пекинг ќе се чувам блиску око на светот премиер игри центар и тоа може да наметне дополнителни регулаторни интервенција од страна на Кина.Аналитичарите, сепак, се надевам дека подобро од очекуваната VIP игри приходи податоци во последниот квартал од 2016 година со поттикнување junkets, кои решиле да се испитаат други можности во соседните Азиските игри центри, да се врати во Макао.Но сега за сега, масовно пазарот сектор, со далеку повисоки коефициенти од ВИП сектор, сега сметки за мнозинството на игри на приходите и лавовски дел од профитот.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre казино нова шкотска сиднеј работни места.