колку се дигалки вредност во blackjack

сите во покер ноќните нерешено

Вол Стрит аналитичари покривање DraftKings (NASDAQ:DKNG) се доста ентузијасти во врска со акциите на sportsbook оператор.Дека ebullience е на прикажете повторно, како и еден пар се открие убаво цена предвидувања за името дека во просек од $73 колку се дигалки вредност во blackjack. Credit Suisse аналитичар Бенџамин Chaiken поведе и покривање на дневните фантазија спорт (DFS) услуги со "надмине" рејтинг и $76 цена прогноза, најмногу уште за името.Тој вели дека bullishness е охрабрени од повеќе фактори.Во некоја белешка со клиенти, Chaiken пренесени четири возачи за нивните надмине оценка.Прво, главата да проценки и пазарот TAM од еволуцијата на во-игра обложување, која придобивките маргини и тома.Второ, структурни разлики во изградбата на НАС спортски обложување на пазарот.Уникатен клиент стекнување стратегија и маркетинг односи и забрзување на спортски обложувања/iGaming легализација во НАС следниве COVID.Неговата $76 прогноза имплицира на главата на 55.6 проценти од Октомври колку се моите казино чипови вредност.
9 затвори. DraftKings акции падна минатата недела, откако компанијата рече дека тоа е продажба до 20.8 милиони акции во $52 милиони денари за да се подигне капитал.Кредит Свис е Chaiken укажува на тоа, во моментов, DraftKings е достапен за само 18 проценти од НАС население, со "линија на погледот можност за неколку други држави." Сепак, аналитичарите се предвиди на "блу скај" сценарио каде што акцијата може да напливот на $100 ако Калифорнија е додадена на телевизија и правни спортски обложувања кавгата.Онлајн спортски обложувања (OSB) одобрување во Златното Државата ќе биде голем удар за операторите поради чиста броеви.Со население од речиси 38 милиони евра, Калифорнија е повеќе од четворни големината на Њу Џерси, најголемиот НАС спортски обложување на пазарот.Дури и кога се комбинира Њу Џерси и Њујорк населението — Градината Државата потекнува многу спортски wagering приходи од соседните Empire State — Калифорнија се уште има околу 10 милиони евра повеќе жители.Додека coronavirus пандемија е создавање на државно ниво и парични притисна низ државата, спортски обложувања се уште е далеку од реалноста во Златна Држава.Племенски оператори не се извршуваат со тоа, но тие сакаат ексклузивност, и ако нивните напори станува законот на државата, тоа може да биде и неколку години пред да онлајн wagering е дозволено сите во покер texas holdem.
Needham аналитичар Бред Ериксон беше меѓу оние chiming на DraftKings денес.Тој нагласи "купи" рејтинг и $70 прогноза за името.Тој наведува фактори, како што се поврат на инвестиции во клиент стекнување и доминантна позиционирање во клучни држави, како Њу Џерси сите во покер ноќните нерешено. "Ние и понатаму сме убедени дека компанијата е стекнување на клиенти со строги поглед на [враќање на инвестицијата и клиентите lifetime value], додека одржување, ако не се зголемува својот удел во почетокот на пазарите", рече Ериксон во белешка сите во покер traduction francais. "Задржување останува отворено прашање.Но, ние се DKNG перформансите на денот во држави како NJ (со 14 други конкуренти) како најдобар индикатор за успех." Oppenheimer аналитичар Jed Кели подигна проценка на состојбата до $65 од $55, а Дојче банк е Карло Santarelli е повеќе млака во својата проценка, оценка DraftKings на "чекање" со $48 прогноза. Santarelli претходно понудени до помалку од блескав проценки на барем еден DraftKings ривал, па неговата резервации за името не се премногу чудно.Тој вели дека инвестицијата во DraftKings не е навистина купување во компанијата, туку концепти на iGaming и обложување спортски раст..