панорама бар и казино северна sioux град

жад мајмун слот машина free download

VICI, на недвижнини инвестиции доверба (REIT) создадени како дел од Цезар неодамнешните стечај реорганизација, собрани $1.21 милијарди на ИПО на њујоршката Берза (NYSE) во четвртокот, надминува очекувањата.На флотација генерирани продажбата на 60.5 милиони акции на $20, секој, поголема од 50 милиони акции што се надеваше, да offload.Името VICI, што значи "јас го освои" на латински е донесена од Јулиј Цезар' познатиот запирка splice Veni, vidi, vici ("јас дојдов, видов, јас плен"), и новиот REIT се надева дека ќе лапам казино пазар на недвижности со еднаква ефикасност.Компанијата е спин-оф од Цезар' stricken главен оперативен единица, Цезар Забава Оперативни Ко панорама бар и казино северна sioux град. (CEOC), кој влезе Глава 11 стечај во 2015 година, заради индустрија сите времиња-висок долг од околу $18 милијарди долари. VICI беше замислен како начин да се елиминира голем дел од тој долг со доставување тоа во форма на капитал да CEOC е кредитори, кој имаше squabbled со Цезар Забава во стечај судови над она што го видоа како inequitable реструктуира планови панорама на ресторан & casino хендерсон nv. REITs се инвестициски компании што поседуваат и купување на приход за производство на имотот преку комбинација на инвестициите.Тие се структурирани слично како фонд, овозможувајќи и двете големи и мали инвеститори за сопствени акции на недвижен имот.Но, бидејќи тие добиваат посебни даночни размислувања и мора да се плати од најмалку 90% од оданочува добивката на акционерите, тие типично инвеститорите им нудат поголема РЕНТАБИЛНОСТ.

VICI поседува 20 Цезар казина целосно, вклучувајќи предводник на Лента својства Цезар Палата и Harrahs, и закуп нив да ново reorganized Цезар Забава да работат.Цезар нема капитал во друштвото и нема влијание врз одбор или управување.Тоа е третиот казино индустријата REIT од Penn National почеток на тренд во 2013 година, со Игри и Рекреација Својства Inc. MGM Места следеа примерот во 2015 година, со свои MGM Раст Својства.Двата Пен и Националната и MGM сопствен дел од нивните REITs, меѓутоа, кој може да даде VICI предност кога станува збор за стекнувања на нови казина, бидејќи оператори ќе не треба да бидат загрижени за продажба на конкурентот. "Еднаш дека е јасно разбрана и за секој што се зборува за, тие можат да бидат сигурни дека ние не сме и нема да биде директен оперативни конкурент на нивните," VICI извршен ДИРЕКТОР Ед Pitoniak изјави Лас Вегас Преглед-Весник во четвртокот панорама на казино голема паѓа на мт.

"Постои растечки интерес за игри на недвижности, како .. жад мајмун слот машина free download. средство класа достоен на институционални инвестиции," додаде тој. "Тоа е се уште релативно нов сектор наспроти многу други се добро воспоставени REIT сектори.Ние сме среќни да бидат во точка каде тој интерес е во пораст силно." Според Преглед-Весник приказна, MGM направи несакани нуди да се стекнат со VICI во деновите што доведува до својата ИПО, но беше rebuffed..