кои се ефектите на проблемот коцкање на коцкар

малку реката казино кампот мичиген

И покрај Алабама Врховниот Суд владејачката минатата недела поништување на понизок суд владеачка издаде во 2015 година, во корист на VictoryLand во одземање случај, сопственикот Милтон McGregor, рече на прес-конференцијата во понеделникот дека објектот ќе отвори своите врати почетокот на ова лето.Во четвртокот, на Алабама Врховниот Суд ја укинал понизок суд владеачка издаден во јуни 2015 година и откриле дека рација спроведена на казино е електронско бинго сала од страна на Државата Алабама е во рамките на законот.Едногласна одлука им овозможува на државата да се задржи приближно $260.000 лица во готово и повеќе од 1.200 лица електронско бинго машини, кои беа конфискувани од VictoryLand во 2013 рација.Судот најде дека барањето на еднаква заштита одлука во случајот од страна на Округот Монтгомери Коло Суд, Судијата Вилијам Shashy бил во грешка.Врховниот Суд, исто така, не се согласува со Shashy е оценка дека кога Macon Каунти гласачите помина бинго референдум во 2003 година тие се наменети да го одобри електронско бинго.И покрај тоа, Милтон McGregor, застана пред преполна сала на прес-конференцијата во понеделникот во VictoryLand заедно Macon Каунти службеници и поддржувачи и изјави "Ние имаме секој намерата на отворањето.Всушност, не, дозволете ми да restate тој – јас идам да се отвори," како што е соопштено од страна на Opelika-Обурн Вести кои се ефектите на проблемот коцкање на коцкар. McGregor рече дека тие ќе продолжат да работат тесно со Macon Каунти Шериф Андре Brunson, како и Алабама јавниот Обвинител Лутер Чудно да се обезбеди што е направено во VictoryLand е во целосна согласност со Алабама Уставот и правилата и прописите утврдени од страна на шерифот.Според McGregor, бидејќи добивањето на Врховниот Суд и мислење, што тој го нарекува "корумпирани", својот правен тим работеше без сопирање.Шериф Brunson верува дека тоа беше избирачкиот е намера да го одобри електронско бинго и неговата канцеларија е подготвен да го одобри и ветеринар машини за објектот.Во ноември, Алабама Гувернерот Роберт Бентли потпиша Извршната Наредба 13, кој трансфери коцкање спроведување на окружниот адвокати и локалните sheriffs, отстранување на енергија од AG канцеларијата кои се елитни предизвици за казино heist. Brunson рече Врховниот Суд владејачката беше "недостатоци и нечесни," и дека минатата недела владејачката ќе се пожали и "не е достоен за на хартија тоа е пишувано." Адвокати за VictoryLand може да се поднесе жалба до Врховниот Суд за одлуката на федералниот суд, ако тие избираат.Минатата есен, вработени работеле 16-плус час дена readying казино за reopening, првично се очекува од минатиот Божиќ, рече McGregor.И покрај успеси поради оштетување предизвикано од 2013 рација, McGregor рече VictoryLand е речиси подготвен да се отвори за бизнис.Тој вели дека тие ќе започне со "неколку стотици" електронско бинго машини, се зголемува тој број со јавната побарувачка.Тој рече дека се повеќе од 4.000 лица за работа апликации се прифатени од страна на казиното, од жителите на Macon и неколку други околните земји.Неодамна, U кои се ефектите од коцкање на општество. Адвокат Џорџ Бек, испрати писмо до јавниот Обвинител Лутер Чудно и Гувернерот Бентли бара појаснување на државната позиција на електронско бинго, како и на законитоста на меморандуми.Во понеделникот на прес-конференцијата на McGregor, рече тој го поздравува преглед. малку реката казино кампот мичиген.