коцкање е губење на пари

коцкање е грев стих

SJM Стопанства не е непроменета со казино пазарот борби во Макао, објавување на 39% од година на година се намали на добивка да HK$1.1 bn (£108.7 m) за шест месеци што завршува на 30 јуни.Операторот поседува 17 од 36 казина во поранешните португалски колонии, каде што таа се користи за да имаат монопол пред пазарот е отворен до странските оператори во 2001 година, две години откако Кина ја продолжи контрола на регионот коцкање е губење на пари. SJM планира да отвори својата Гранд Lisboa Палата казино во втората половина на 2017 . Макао е казино бруто приходи одби година на година во секоја од последните 26 месеци и вкупно за првите шест месеци од 2016 година беше 126.56 bn patacas (£12.14 bn), надолу 11% коцкање е грев светото писмо. SJM гејминг на приходи за период падна 21% да HK$20.88 bn и вкупно група на приходи е HK$21.13 bn, исто така, потопување од 21%.Игри на приходи вкупно даде SJM 20% учество на пазарот, додека SJM е маса на пазарот табела игри приходи на HK$10.18 bn изедначени до 23% удел на пазарот и ВИП игри приходи на HK$10.17 bn даде тоа на 18% учество на пазарот.Прилагодени EBITDA потекнува од нешто повеќе од една четвртина да HK$1.63 bn и заработувачка по акција отиде надолу 39% да HK19.4 центи на двете основна и разводнета основа. коцкање е грев стих.