Family guy директорот пастир коцкање

на работа

Игри уред создателот Универзална Забава Корп е клевета тужба против Томсон Ројтерс Корп и три Ројтерс новинарите е разрешен од страна на Јапонски суд.Во декември 2012 Универзален, Јапонскиот производител на игри производи и издавач на видео игри контролирани од страна милијардер Kazuo Okada, поднесена $1.6 милиони тужба за клевета против Ројтерс.Во средата, Токио Окружниот Суд пресуди дека Ројтерс статии објавени во однос на $40 милиони евра во исплати на консултант, со Универзално и во односите на Филипини казино проектот беа вистински и дека Универзални тврдења се неосновани.Јапонскиот суд е храброст за преземање Судија Masaru Sakamoto напиша дека компанијата, "не се воспостави нелегални активности од страна на клеветата, како и (на Ројтерс статии) или не помала тужителот на компанијата за социјален углед или дури и ако тие не беа без незаконитоста", според Ројтерс.На spokeswoman за Ројтерс рече, "Ние сме задоволни што судот има оправдан Ројтерс" право да објавува вистинито вести во интерес на јавноста.Нашата приказна беше фер и точни и фрли светлина врз важна тема за која на јавноста имала право да ги знае." Три-судија панел е 40-страница одлука детални процесот на новинарите од Ројтерс проследено во ноември 2012 пријавување на $40 милиони евра во плаќањата Универзална направен да Родолфо Soriano, поранешниот Филипински Забава и Игри Корпорација (PACGOR) консултант и близок соработник на тогашниот шеф на државата во сопственост на Филипините игри орган; дека компанијата беше да се истражат од страна на Невада коцкање регулаторот; и дека двајца поранешни вработени на Универзал беа истражени од страна на Бирото of Истрага.На Токио судот рече дека навредувања во Ројтерс, објавени статии, "може да се прифати како вистина," и дека со оглед на големината на Универзал Филипини инвестиции, тие беа во интерес на јавноста.Компанијата е со седиште во Токио и порано контролирани од 20 проценти од Дин Места.Адвокатите има 14 дена да поднесе жалба на судската одлука. family guy директорот пастир коцкање.