телефонски број за холивуд казино

можете да победи онлајн слотови

Дин Места Ltd.примена обично се поволни забелешки од адвокатската фирма ангажиран од страна на Масачусетс Игри Комисија за следење извршен ДИРЕКТОР Мет Maddox и неговиот извршен тим по државните регулатори нареди дополнителни надзор по компанијата 2018 сексуално малтретирање скандал.И компанијата се плаќаат скапо за тоа.Фирмата најавена Дин Места $830,000 за шест месеци на работа како на февруари по добивањето проценка на трошоците ќе биде помеѓу $575,000 и $775,000. Комисија spokeswoman рече износот се уште е во рок од 15% од вкупниот износ договорени како што е дозволено во комисијата договор.Претставници на Вашингтон-базирани Милер & Chevalier Chartered поминаа речиси 2½ часа разгледување на наодите на комисијата, четврток и издаде 127-страница извештај на компанијата напори да го преработиш вознемирување политики и да ги направи лесно достапни на друштвото за работна сила во Лас Вегас, каде компанијата работи Дин Лас Вегас и Бис, и во Бостон, дом на Бис Бостон Харбор.На комисијата за испитување на Дин Места почна по јануари 2018 кога Wall Street Journal објави напис со детали наводите на работното место, сексуално однесување и сексуално вознемирување на женски компанија вработени од страна на поранешен Претседател и извршен ДИРЕКТОР на Стив Wynn.Тој негираше дека некогаш некој вознемирувачки.Тој поднесе оставка на следниот месец и divested себе од компанијата еден месец после тоа.Неколку други раководители и членови на одборот лево на компанија со речиси една десетина промени во извршниот одбор и нивоа.Комисијата нареди следење на компанијата во април 2019 телефонски број за холивуд казино.

Извештајот издаден четврток беше првиот опишувајќи ги следи наодите.Препораки 'преземат за да се срце" На шест-член на тимот за набљудување, предводена од Alejandra црна Гора Almonte, произведени 56 препораки во 10 категории, по разгледување на повеќе од 300 документи обезбедени од страна на компанијата и спроведување на 27 лице место интервјуа на компанијата персонал во Бостон и Лас Вегас.Мониторот тим, исто така имаше 32 фокус групи со 200 вработени.Дин директори, поканети да учествуваат во ревизијата, но одби испрати писмо ветувајќи дека ќе продолжи да ја поддржува напорите на следење фирма. "Ние и понатаму сме убедени дека компанијата е зголемено политики и процедури, како што е претставено и документирани до комисијата и како се разгледуваат од страна на мониторот ги задоволи законските и моралните обврски, да се осигура компанијата работна сила е предвидено со здрава безбедно и добредојде на животната средина", рече писмо, ко-потпишан од страна на Елен Whittemore и Jacqui Krum, генерален поуките за Дин својства во Лас Вегас и Бостон.
"Сепак, ние се преземат за да се срце мониторот е препораки за подобрувања на постојните политики и процедури и да се во процес на имплементирање на огромното мнозинство на оние препораки," писмото рече.Го следи препораките зеде во предвид дека Дин е топ-класа туристичката компанија која се стреми да обезбеди пет-ѕвезда услуга за своите клиенти.Мониторот исто така наведува еден попустлив став во гејминг индустријата и во Лас Вегас конкретно телефонски број за harrington казино во harrington делавер. "Во лас Вегас се гледа како дестинација каде што поединци може да се однесуваат надвор на друг начин општествено прифатливи норми," се вели во извештајот.

"Ова однесување не се селектирани на врата.Вработените во двете својства, но особено во Лас Вегас, опишани однесување, што укажува на зголемен ризик од вознемирување поради целокупната атмосфера во градот.Вработените во фокус групите се потврди ова чувство да го следи тимот, истакнувајќи дека патрони донесе coarsened однесувања и ставови со нив во Дин Места својства." Извештајот исто така се наведува Лас Вегас Конвенцијата и Посетителите Орган е успешна рекламна кампања како потенцијален проблем за Дин можете да го победи на слот машини. "Компаниите не постојат во меурчиња и Дин Установи не е исклучок," се вели во извештајот. "Лас Вегас неодамна го промени својот слоганот фраза од 'Што се случува во Вегас, останува во Вегас" да се 'Што се случува тука само се случува тука.' Комерцијална промоција на нова фраза имено рекламира 'Тука, не ви треба дозвола од никого освен себе си.' На милје во кое покровители се чувствуваат дека тие можат да отстапуваат од прифатливо однесување создава додаде предизвици за организации кои бараат да се доведува култура која промовира (Човечки Ресурси Програмата за Усогласеност) усогласеност." 10 области на препораките На листа на препораки од мониторот се категоризираат во 10 области: — Култура на усогласеност и спроведување на врвот — Соодветно овластување, контрола и независност — Политики и процедури — од Трети лица за односи — Обука и водство — Внатрешно известување и истрага — Мотивација и дисциплина — Ризик-базирани преглед — Следење и испитување — Контроли на животната средина можете да победи онлајн слотови.