она што го прави зелена испорака слот sainsburys

обложување во texas hold ' em покер

Истражувачите откриле сигнали во мозокот кои се предвиди импулсивен однесување пред тоа се случува, зголемување на можноста дека насочени електрична стимулација може да се намали или да се елиминира проблемот коцкање активност.Во понеделник, на Зборникот на Националната Академија на Науки (PNAS) ги објави резултатите на Stanford University School of Medicine студија која се идентификува "реално-време biomarker за импулсивни однесување," според Кејси Халперн, MD, уреди со студијата високи авторот.Истражувачите идентификувале овој маркер, со воведување на нови високо-масти храна пелети во исхрана на глувци, а потоа давајќи им на глувците еден час прозорецот на ден во кој тие би можеле да се јадат сите високо ниво на масти пелети тие сакаа.Во времето, глувците биле трошење на целиот час gorging себе за вкусен третираат.Користејќи вградени electrode низи во глувците мозоци, истражувачите откриваат зголемена електричната активност во јадрото accumbens – клучен играч во мозокот награда circuitry – веднаш пред глувци почна нивното секојдневно еден час кога-фест.Слични реакции не беа очигледно кога глувците се претставени со нивните нормално снабдување со храна.Истражувачите rejigged нивните низи да испорача 10-втор пулсот на електрична струја да истата област на глувци мозоци секогаш кога оние импулсивен biomarkers се појави.Глувците потоа значително се намали нивната брза храна binges без никакви други негативно влијае.Истражувачите потоа се повторува нивниот експеримент на човековите волонтер со опсесивно-компулсивно растројство.Човековите тогаш беше ставен преку серија на компјутерски задачи, успешно завршување на кој резултираше со парични награди за учесниците.Откако програмиран да се очекува овие награди, на човековиот мозок покажаа ист тип на електрична стимулација како глувци.Истражувачите заклучиле дека репликација на истиот феномен во двете глувците и луѓето, укажува на тоа дека овој biomarker може да биде заеднички за сите видови на импулсивни однесувања, која може да доведе до универзална третман.Длабоко мозочна стимулација (ДБС) е веќе одобрен во САД за лекување на паркинсонова болест, но ДБС уреди кои се моментално во употреба само може да обезбеди стимулација според пре-програмирани распоред.Надежта е дека повеќе селективен апликации од т.н она што го прави зелена испорака слот sainsburys. одговорно neurostimulation уреди ќе биде во состојба да обезбеди повеќе насочени пулсира.Ова најново истражување се надоврзува на претходните студии кои утврдените разлики во мозоците на проблемот коцкари наспроти не-проблем коцкари, вклучувајќи оцена и адаптација на ризични ситуации, предвидување награди, одговарајќи на коцкање слики, endorphin производство и когнитивно нарушување.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre аква казино во палм спрингс.