листа на коцкање сајтови онлајн слот

постојат покер машини во canberra

Во јужна Африка онлајн игри на забраната е да се биде исмејуван од страна на земјата е најголема опозициона партија и како влада се подготвува да гласа за нов коцкање законодавство.Во средата, Ghaleb Cachalia, на Демократски Сојуз (DA) на партијата Сенка Заменик-Министер за Трговија и Индустрија, издаде изјава потсмева на владејачката Африканскиот Национален Конгрес (АНГ) партија и министерството за Трговија и Индустрија (DTI) за изведување план за "забрана на интернет за да се запре онлајн коцкање." Cachalia (на сликата) тврди дека Дел 54 на постоечките Национални Коцкање Акт осигурува дека нацијата е коцкање и обложување индустрии "не се затворени исклучување на конкуренцијата, но се предмет на нормални пазарни услови." Но АНГ е предложените измени на законот ќе грант регулатори нови сили да ги казни двете онлајн коцкање оператори и нивните клиенти. Cachalia цитирани DTI Министерот Роб Дејвис' 2016 година коментари за освојување на добивките на коцкари кои облог со меѓународно лиценцирани коцкање сајтови листа на коцкање сајтови онлајн слот.

"Ние може да не биде во можност да ви запре кога ќе ја играат играта, но кога ќе се победи, ние ќе добиете." Cachalia потоа контраст Дејвис' зборови со цитат од MacDonald Netshitenzhe, главен директор на DTI е Потрошувачот и Корпоративни Регулатива Поделба, кој тврди дека "ние може да го запре онлајн игри – со забрана на интернет" листа на коцкање сајтови онлајн слот бонус нов член. Cachalia нарекува Netshitenzhe на "гениј" за правење на оваа опсервација листа на коцкање сајтови слот за онлајн депозит преку pulsa.
Cachalia нарекува онлајн коцкање "просперитетна индустрија со постојано се зголемува бројот на фанови," и тврди DTI е парламентарна комисија имаше направена извештај кој се одржа "силна view" дека било ревизиите на коцкање закони "треба да се погледне во коцкање акција, вклучувајќи онлајн коцкање." Навистина, коментарите што се поднесени на законот пред неговото усвојување од страна на DTI комитет вклучени препорака од страна на регулаторите во земјата на најголемиот коцкање провинција (Gauteng) дека земјата е онлајн забрана "не успеа и тоа би можело да биде време да се разгледа регулирање на интерактивни коцкање." Cachalia понатаму trolled Davies од стравување за неговата мотивација за спротивната онлајн коцкање либерализација, која Cachalia од страна на квалификувани тврдејќи дека тој ќе "никогаш не се направи обвинувањата на нечесност, кога едноставно објаснување на глупост, ќе бидат доволни." Cachalia е затворена од страна на велејќи DA "не може да се поддржи овој закон." Додека Cachalia може да се ужива во неговите јавни треснувајќи на Дејвис' коцкање став, вистината е дека АНГ има силно мнозинство во Националното Собрание и не бараат DA поддршка да го одобри изменување на законодавството. DA членови на повеќе наврати се воведе регулатива со која би се прошири во Јужна Африка тековната коцкање закони – кои дозволуваат само онлајн спортски обложувања од страна на домашните фирми – во повеќе сеопфатна полн спектар онлајн игри на пазарот, но овие напори имаат сите умре од недостиг на АНГ поддршка.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre постојат покер машини во canberra.