казино плажа

како се покер турнир исплати пресметува

Имаше вашиот пополни немилосрдните напад на DraftKings и FanDuel реклами?Добро подобро зголемување на стариот цревната храброст бидејќи се чини дека не се случува насекаде во скоро време.Проценките укажуваат дека $107 милиони евра се пренасочени во мрежи каса од септември 1, со речиси половина од тоа ($50.3 милиони евра) потрошени на националните емитува спот на МАК Мрежа CBS, ESPN и Fox, според АД ВОЗРАСТ.Првите пет спортски spenders и утврдени брендови Verizon и Geico кои се потрошени $21.4 милиони и $13.7 милиони денари, соодветно, во 2014 година, беа outspent од страна на МАК најголемите ТВ поддржувачи само од 1 септември казино плажа. За FanDuel кој преведува во речиси 79 часа од вкупно време за реклами, кои се емитуваше 9,463 пати од почетокот на месецот.Додека поголем целокупната spender, DraftKings има вложени повеќе пари во МАК игри, трошење $23.6 милиони на МАК емисии надвор од $60.1 милиони инвестирани во националните ТЕЛЕВИЗИСКИ реклами.Клучни ТВ цели на DraftKings и FanDuel рекламирање во прилог на МАК вклучуваат $7.95 милиони на колеџ фудбал, 2.05 милиони на ESPN е SportsCenter, и NBC "за Фудбалот во Америка," недела пред-игра шоу во 1.6 милиони евра езеро вреди да се tx историја. Comedy Central е "South Park" видов $1.36 милиони како DraftKings највисок не-спортски инвестиции одржување на неговото рекламирање со цел на младите машки гледачи.Врз основа на парите потрошени за индивидуални мрежи, DraftKings потрошени $11.8 милиони евра, најголемиот дел од нивните септември инвестиции на ESPN, (наспроти FanDuel е $5.94) со CBS следново во $9.15 милиони денари (кои FanDuel е инвестиција речиси двојно се зголеми на $15.2 милиони евра), Фокс во $8.84 милиони денари, и NBC е споделување на $8.03 милиони евра.Поголемиот дел потрошени на ESPN е дел од $250 милиони две години посветеност од страна на DraftKings во замена за категоријата exclusiveness.Договорот меѓу ESPN и DraftKings која официјално почнува на 1 јануари, 2016 година ефективно завршува FanDuel рекламирање на ESPN и нејзините различни медиуми offshoots.Тешко да се сфати, DraftKings реклами се емитуваше астрономски 16,259 пати во рок од само 29-дневен период.Веќе во недела и четири МАК сезона, времето ќе покаже дали двете фантазија индустриски лидери може да се задржи вид на трошење тие се разделија во последниве неколку недели. како се покер турнир добивки се оданочуваат.