кој казино има најдобри бафет

кога ќе коцкање се легални во илиноис

На незаситна дебатата за bitcoin е скалирање прашање наскоро може да биде завршена, по извештаите дека рударите се сега сигнализација повеќе за Одвоен Сведок (SegWit) скалирање решение од Неочекуваните Консензус.Но, дали е SegWit решение секој е во потрага за, или ќе заврши во уште поголем—правно—проблемите на заедницата?Предложени од страна на Bitcoin Core програмери, главната цел на SegWit е да се испрати трансакции off-синџир и на вториот слоеви како Молња Мрежа или sidechains кој казино има најдобри бафет. SegWit веќе привлече голем број на критики во текот на неговата употреба од 1:4 сооднос, која некои рудари посочи како политичка одлука што ќе се врзе bitcoin е траекторија за години, без оглед на техничките фактори.Но, тоа не престане да постои, бидејќи според еден експерт, SegWit е технички промени, исто така може да го отвори патот за правни прашања.Џими Нгуен, шефот на интелектуална сопственост, комуникации и правен службеник за технологија истражување и развој на фирмата nChain, напиша оп-ед парче на CoinDesk, во која тој го покрена "значителен ризик" дека е активиран SegWit ќе се донесе во правниот систем кој казино има бесплатен паркинг во атлантик сити. "Со одделување и отфрлајќи потпис на податоци, SegWit ќе го направи на законски доказ и проверка на електронски договори и трансакции значително потешко," Нгуен напиша кој казино има бесплатен паркинг. "Ова правно прашање може да создаде повеќе практични проблеми во светот на бизнисот." Потпис, или сведок, податоци е важно да се докаже автентичноста на електронски договор.Но Нгуен рече, "SegWit претпоставува дека потпис податоци се потребни само кога трансакциите се потврди, а потоа може да биде отфрлена како неважни." "Под SegWit, бизнис, или на потрошувачите кои сакаат да се дефинитивно се докаже трансакцијата може, во најголем дел, се ре-вонреден сведок hash со соодветната трансакција на податоци.Сепак, таму најверојатно, ќе биде постои начин да се опорави на дигитален потпис себе, што значи електронски договор или евиденција може да се негира правосилноста или спроведливоста под e-ЗНАК Чин", рече тој.Исто така, Молња Мрежа не може да скала Настрана од SegWit, постојат и други "креативни" решенија со кои, исто така, ветувањето да се стави крај на bitcoin скалирање дебата.Меѓу овие предлози е Молња Мрежа, која тврди дека "со користење на мрежата на овие micropayment канали, bitcoin може да скала за да милијарди трансакции дневно." Сепак, и покрај своите ветувања, Молња Мрежа се уште не е еднаков на bitcoin е peer-to-peer на синџир трансакции, и наместо тоа ќе доведе до голема плаќање "центри", која се противи на bitcoin е првичниот дизајн како peer-to-peer платниот систем.И не само да ни збор за тоа: Тука е Медиум пост во кој објаснува со математички доказ—зошто Молња Мрежа е целосно на "нефункционален систем." "Молња Мрежа не е како другите мрежи во кои вие не може едноставно да се поврзете со друг корисник секогаш кога сакате," автор Jonald Fyookball напиша кога ќе коцкање се легални во илиноис. "Тоа е бесмислено да се создаде плаќање канал за единствена цел на праќање на off-синџир трансакција, бидејќи тоа бара на синџир трансакција да се отвори канал (и уште еден за да го затворите).Можеби, како и само да го испратите на синџир трансакција наместо тоа, вие не треба LN." Тековната bitcoin цена Bitcoin е тргување цена се зголеми на $2,525.70 по паричка во средата попладне.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre.