земете пауза од спортски игри

chamath palihapitiya покер по темни

Најновите месечни приходи извештај од Тенеси Лотарија открива дека државата е спортско обложување се справи со дојде во $160.9 M за месец Мај.Најновите бројки марк пад на 6.8% од април рачка од $172.4 М Исплати за месец изнесува $145.5 M, надолу 7.3% од април бројка од $156.9 М земете пауза од спортски игри. Ова резултираше во прилагоди бруто-приход (AGR) од $13.7 М земајќи гребло во коцкање. Може да е AGR беше долу 4.9% од април бројка од $14.4 М Државните даноци изнесува $2.7 M за месец, капка од 3.6% од $2.8 M собрани во април.Тенеси е обложување спортски справи за месец е показател на национално ниво тренд со Мај традиционално еден од quietest месеци од годината.Бидејќи државата го промовира својот мобилен-само спортски обложувања индустрија на 1 ноември 2020 година, највисоката се справи со дојде во јануари 2021 кога државата се изјасниле вкупно рачка од $211.3 M која генерира приходи од $21.8 М резултира во $4.3 Метри во државните даноци.Вториот највисок се справи со дојде во месец Март кога NCAA Март Лудило кошаркарски турнир видов на лотарија прифати $205.9 M wagers.Тенеси Лотарија, во моментов се регулира и раководи со спортско обложување операции во државата.Сепак, ова е за да се промени како новоформираниот Спортски Wagering Советодавниот Совет е поставен да го преземе регулаторни обврски од 1 јануари 2022 chamath palihapitiya висока удели покер. Ciaran има една деценија искуство со пишување за некои од најголемите имиња во eSports, покер и казино индустрии.Коцкање Вести-Сајт со ХУМОР chamath palihapitiya покер по темни.