она што е цар на високо ниво во покер

вашингтон

18 дека ќе обезбеди мнозинство акционер Шелдон Adelson и неговото семејство речиси $1.2 милијарди долари.Акции на Лас Вегас, Песок одби повеќе од 2 проценти на просечната дневна основа во ноември, но најголемиот пад, 19.3 проценти, припаѓале на Бојд Игри.Во текот на месец, казино оператор завршено $1.45 милијарди купување на регионалниот ривал казино оператор Полуостров Игри, кој даде Бојд пет казина во три држави.Повеќето аналитичари изразени позитивни чувства кон стекнување, кој се зајакнува на компанијата присуство во среден запад. "Различни сили даваат слични резултати за различни игри компании кои се појавуваат да имаат многу малку на друго место во заедничкиот," LaFleur рече. Лас Вегас Песоци ќе плаќаат $2.75 по акција дивиденда на Декември.
Загриженоста во врска со демне фискална карпа додаде зголемување на нестабилноста на веќе несигурна игри сектор.Просечната дневна цените на акциите за осум од 12 казино оператори и слот машина производители проследено со финансиски консултант Применета Анализа падна во ноември.Бојд Игри Корп и Цезар Забава Корп искусни двоцифрена процент се намалува во нивните просечни дневни на цените на акциите и покрај настаните кои што многу аналитичари се нарекува како добри вести.Генерално, цената на акциите на натопи придонесе до 10 точка пад во Применета Анализа Игри Индекс, кои сметките за повеќе од 300 различни пазарни варијабли.Завршија во 420.52. "Со оваа трансакција, Бојд Игри има постигнато материјал диверзификација на своето портфолио од локалните Лас Вегас Жители на пазарот," Дојче банк игри аналитичар Андреј Zarnett кажано инвеститори она што е цар на високо ниво во покер. "(Бојд) има воведат јасна долгорочен план за корисно delever билансот на состојба, кога две лица на крајот се комбинираат." Цезар Забава е просечната дневна цената на акциите падна за 14 проценти.На почетокот на месецот, компанијата најави $185 милиони ремоделирање на Законот е Gamblin' Сала на Лента.Во четвртокот, Цезар соопшти дека ќе ја затвори мали казино во Февруари најдобрите казино во близина на сан франциско.
"Додека концептот не е нова, акциите на компанијата одговорија позитивно," Гордон рече.Аналитичарите изјавија други игри компании може да се оцени слични справи структура најдобрите казино во близина на сиетл. 4 за едногодишниот реновирање.Од четирите компании со просечна дневна акции цената се зголемува во ноември, Penn National Игри, која е сопственик на М Одморалиште, имаше најголемата добивка, речиси 4 проценти.Пен Националниот на Ноември.
Применета Анализа на основните Брајан Гордон рече мешани резултати во третиот квартал приходи извештаи објавени од страна на неколку гејминг компании придонесе да слајд.Неодамна, компании како што се Меѓународната Игра Технологија, Дин Места Ltd.и Лас Вегас Песоци Корп објави планови за да се плати акционер дивиденди во декември, како потег за да ги пренасочите повисоки приходи од дивиденди приходите од даноци во 2013 година. 16 најави планови да се подели на компанијата во недвижности вложувања доверба и оперативен компанија вашингтон. Cantor Фицџералд игри аналитичарот Роберт LaFleur кажано инвеститори три најголемиот казино оператори – Лас Вегас Песоци, Дин Летувалишта и MGM Места Меѓународни – не е веројатно да се следат REIT модел.Целта, LaFleur рече, е да се врати на капитал на акционерите.Додека Националните Пен отиде на REIT пат, Лас Вегас Песоци доделена посебна дивиденда најдобрите казино во близина на скотсдејл а до ш.