правец на добивање на кралската рамна во texas holdem

слот машина класа 2 vs 3

Њујорк Државниот Обвинител на канцеларијата нареди дека FanDuel и DraftKings стоп за прифаќање wagers од играчи во државата, верувајќи дека секојдневно фантазија спорт (DFS) претставува игра на среќа според законот на државата, а не игра на вештина.Њујорк Тајмс објави копија од писмото испратено до FanDuel извршен ДИРЕКТОР Најџел Eccles, каде што јавниот Обвинител Ерик Т. Schneiderman име се појави на врвот на писмото испратено од страна на Kathleen McGee, биро шефот, интернет бирото на јавниот Обвинител на заводот.

McGee вели во писмото: "Ова писмо претставува барање што FanDuel, Inc правец на добивање на кралската рамна во texas holdem. ('FanDuel') прекин и да се воздржи од нелегално прифаќање wagers во Државата Њу Јорк во врска со 'Секојдневно Фантазија Спорт'. "Нашиот преглед [која започна на октомври 6] заклучува дека FanDuel работењето претставуваат нелегално коцкање под Њујорк закон." FanDuel е даден период од пет работни дена од приемот на известувањето, кој беше испратен во вторник, да се одговори во писмена форма или усно, да се наведе зошто јавниот Обвинител не треба да поведе било каква постапка.Тоа беше објавено дека DraftKings, исто така, беше наредено да се запре прифаќање на влоговите во државата слот машина клип арт црно и бело. DFS оператори беа забранети од оперативниот вистински пари, DFS во Невада во октомври, освен ако тие поседуваат лиценца да работи спортски базен во државата. Schneiderman е цитиран од страна на New York Times, како вели: "јасно е дека DraftKings и FanDuel се лидери на голем, мулти-милијарди долари шема наменета за да се избегне законот и руно спортски фанови низ земјата.Денес ние ги испратиле јасна порака: Не во Њујорк, а не на мојата види." FanDuel се вели во соопштението што "фантазија спортот е игра на вештина и правни под Њујорк правната држава" и го обвини Schneiderman на користење на ова прашање да добијат публицитет за себе слот машина графика црно и бело.

Schneiderman канцеларијата пишува на двата оператори во октомври барање за информации во врска со политиките за пристап на податоците од страна на вработените.Што следеше Итан Хаскел, напишана содржина менаџер на DraftKings, случајно ослободување на податоци за Милионер Производител на Националната Фудбалска Лига натпревар кој DraftKings хостиран во октомври.Хаскел, наводно, ја освои $350,000 играње со FanDuel во истата недела дека податоците се доставени.Матеј Boccio, кој работи во производот операции во FanDuel, беше во истиот месец, објавија од страна на DFS Извештај за да се стане еден од најдобрите 50 целокупната DFS играчи рангирана од страна на RotoGrinders, со користење на корисничко име PetrGibbons. слот машина класа 2 vs 3.