Geant казино вози пон compte

е ден тргување е коцкање

Оператори Ladbrokes и Гала Корални договориле условите на препорачана спојување да се формира Ladbrokes Корални саладин.На спојување ќе биде меѓу Ladbrokes и Корални Група, која е составена од одредени бизниси на Гала Корали, вклучувајќи ги и Корални Мало, Eurobet Мало и Гала Корални онлајн бизниси. Ladbrokes Корални ќе имаат нето-приходи од £2.1 bn и EBITDA на г 392m, со исклучок на трошоците синергии на најмалку £65m geant казино вози пон compte. Ladbrokes ќе емисија на нови обични акции на Гала Корални акционерите кои претставуваат 48.25% од зголемена издадени од акционерски капитал на комбинирана лице.Корални Група ќе бидат испорачани со нето долгот на г 865m.Петар Erskine, Ladbrokes претседател, рече: "Ова е еден од главните стратешки чекор за Ladbrokes кои цврсто ја забрзува нашата стратегија за подобрување на клиентите искуство и изградба на рекреативни скала е ден на тргување смета коцкање од. Ladbrokes и Корални се две многу комплементарни бизниси, со богато културно наследство и заштитно присуство низ велика БРИТАНИЈА и на меѓународно ниво." По завршувањето на спојување, Ladbrokes извршен ДИРЕКТОР Џим Mullen ќе ја преземе позицијата на извршен ДИРЕКТОР на групата, додека Гала Корални извршен ДИРЕКТОР Карл Leaver ќе биде извршен заменик-претседател за период од 12 месеци.Гала Корални претседател Роб Templeman ќе се приклучат на групата одбор е ден на тргување коцкање христијанството. Templeman рече: "денешната најава е сведоштво на учинокот и постигнувањата на Гала Корални тим во обезбедување на значителна трансформација на бизнис во текот на изминатите четири години.Овој стратешки комбинација е природен одговара и ќе се нудат дополнителни можности за раст.Корални Група онлајн сила и висок улица присуство ќе се надополнуваат Ladbrokes' основани бренд и стапало во велика БРИТАНИЈА и меѓународно ниво." Договорот е предмет на одобрување од Ladbrokes акционерите и за царинење од Конкуренцијата и Пазари Орган е ден тргување е коцкање.

Ladbrokes, исто така, најави total наслов оперативен профит од £41.7 m за половина година што завршува на 30 јуни, надолу 38% од година на година..