превземи покер про id versi лама

се коцкање добивки оданочуваат во делавер

Предизвика со вести од напор да се стекнат со Цезар Забава Корп (NASDAQ:CZR), акциите на Eldorado Одморалишта, Inc.

(NASDAQ:ERI) заработил надградба од Волф Истражување.Во една белешка од понеделник, на денот на договор за Цезар беше најавено, Волф Истражувачки аналитичар Jared Shojaian надгради Eldorado да "го надмине," еквивалент на "купи" оценка превземи покер про id versi лама. Shojaian има $65 целна цена на Eldorado, и над вторник затворање цена $43.81. Во две тргување дена од регионалната игри на компанијата комбинација со Цезар стана јавна, акциите на Eldorado имаат падна приближно 17 проценти.Тоа не е невообичаено за купувачот на акции да падне кога спојувања и превземања се објавени, но некои на Вол Стрит се загрижени дека $17.3 милијарди Eldorado е за бомбардирањето од Цезар е премногу големите на цената.Тоа е повеќе од четворни на Рено-базирана компанија е пазарната вредност на $4 милијарди долари во петок, јуни 21, последен ден на тргување пред спојување беше откриена.Мислевме условите и петлите биле поволни и ние ги користиме денес е слабост како можност за надградба на акции", рече Shojaian во белешката превземи покер романија apk неограничен пари.

"Вреднуване е привлечна, ние се види главата на синергија целта, и ние веруваме во ова менаџерски тим да се изврши оглед на нивните учинокот." На Волф Истражувачки аналитичар укажува дека повеќето индустрија набљудувачи претпоставува Eldorado нема да плати повеќе од $12 споделување на Цезар, но понудата дојде во $12.75, најверојатно, објаснувајќи Eldorado е собори во понеделник. "Петлите" е Вол Стрит се зборува за начини на комбиниран компанија ќе најдат начини за да се намалат трошоците по спојување, нешто што одамна се гледа како tantamount во Eldorado е потрагата по своите Лас Вегас-базирани ривал.За неколку месеци пред формалниот договор соопштение, извештаи swirled дека Eldorado само ќе се движат од операторот на Цезар Палата, Bally и Фламинго, ако тоа би можело да се најде начин за намалување на трошоците од страна на најмалку 500 милиони долари.Тоа е всушност износ на "петлите" прогноза од Shojaian.Аналитичарот верува во комбинација Eldorado/Цезар може да биде готовински крава, слободни парични текови крава, да се специфични се коцкање добивки оданочуваат во ct. (За повеќе за слободни парични текови, погледнете овој член).
"ERI е наведено про форма слободни парични текови од околу 2021 споредува со неверојатни 21% слободен готовински тек принос," рече Shojaian. "За едноставност, ако се земе нашите близина на рок самостоен ERI + CZR 2020 EBITDA проценки и да се претпостави не синергии, тогаш принос сепак ќе имплицира 11%." In plain English, аналитичарот се вели на свој, Eldorado е умешен во генерирање на слободен готовински тек, комбинирање со Цезар сида во таа цел и дека договор ќе ја зголеми регионалната оператор заработувачка.Додека Eldorado може да се плаќаат стрмни цена за Цезар, трансакцијата носи компанија во профитабилен Лас Вегас пазарот за прв пат, но постојат некои ризици поврзани со комбинација дека ќе се создаде еден од најголемите НИ гејминг компании се коцкање добивки оданочуваат во делавер. Shojaian рече дека комбинираната компанија, предводена од Eldorado менаџмент, ќе се привлечат нови акционери, но не може да се продаваат од страна на краткорочни и "не-традиционални" инвеститори во блиска иднина и дека со оглед на потпора (обврски) поврзани со договорот, Eldorado е малку веројатно да се repurchase било од нејзините сопствени акции "за неколку години." Дури и со оние фактори во предвид, аналитичар рече, "ERI е сега наш врвен идеја во гејминг сектор.".