можете да ги користите apple плаќаат во казино

коцкање чамци на реката мисисипи

Австралиската Конкуренција Трибунал (АКТ) е одобрен за втор пат во$11.3 bn спојување помеѓу Австралиската лотарија оператор Tabcorp и својот главен конкурент Tatts Група.Овластување за договор доаѓа со еден услов: дека Tabcorp divest нејзините интереси во својата Одисеја Игри Бизнис со седиште во Квинсленд, состојба на која Tabcorp претходно договорено да се придржува кон ако мулти-милион долари спојување беше одобрен.Во соопштението објавувајќи ја својата одлука, Australian competition Трибунал претседател Род Симулациите рече: "Кога ACCC бара преглед на Трибуналот е порано определба, нашата цел е да се разјаснат законот.Ние се постигне таа цел, со Целосно Судот што го прави јасно дека Трибунал беше потребно да се земе во предвид сите конкурентна штета што произлегле од предложените спојување."Двете компании започнаа преземање на разговорите во ноември 2016 година, меѓутоа во Март 2017, кратко време по Australian competition & Consumer Commission (ACCC) беше објавено соопштението на прашања во врска со предложената стекнување; Tabcorp повлекол својата апликација за неформално дозвола да се продолжи со ACCC и поднесе посебна апликација за авторизација со Australian competition Трибунал (АКТ).Во јуни, на ДЕЛО доделена дозвола за спојување да се случи, но ACCC, а подоцна и Австралиската обложување компанија Crownbet, кои се применуваат во Австралија е Федералниот Суд за судска ревизија на оваа одлука.Централно прашање во оваа дебата се тврди дека се справи би влијание конкуренција на пазарот, неправедно, како и на потрошувачите на цените.Сепак Симулациите додаде: "Трибуналот има сега преиспита докази, во однос на двете анти-конкурентни штета и јавна корист, и заклучи дека спојување е веројатно да доведе до таква корист дека тоа треба да биде дозволено да се продолжи."Целосна препис од причините за оваа одлука ќе се објави во средата 22 ноември и ACCC потоа ќе се разгледа Трибунал е причините за оваа одлука во текот на следните неколку недели. можете да ги користите apple плаќаат во казино.