кога ќе charlestown трки и отворен слотови

regent казино без депозит бонус кодови

Најголем акционер во Афинитет Игри тужеше казино на операторот на одборот на директори, велејќи промени во компанијата владеење имаат прекршено морални одговорности.Тужбата од Илиноис-врз основа на приватната фирма Z Капитал Партнери беше поднесена во вторник во Кларк Каунти Окружниот Суд.Во понеделникот, Афинитет најави дека Z Капитал повлекол својата nonbinding предлог да се стекнат со сите на најдобро обични акции на Афинитет Игри.Во тужбата, Z Капитал рече одбор е потег за да го промените Афинитет од Невада ограничена одговорност друштво на Невада корпорација "прекршени нивните морални должност" и повредени Z Капитал "јасно договорни права." Z Капитал извршниот ДИРЕКТОР на Џејмс Zenni била критична од Афинитет одбор од минатата година.Во октомври, тој се сомневаше a $300,000 плаќање направени за претседател Дејвид Kornstein, кои помогнаа да се преговара три-начин средството се разменуваат и продажба меѓу Афинитет, Златен Игри и JETT Игри кога ќе charlestown трки и отворен слотови.

Z Капитал поседува 30.5 отсто од Афинитет и понудено 14 споделување за преостанатите акции, 22 проценти премија во текот на тековната вредност.Во тужбата, Z Капитал рече тој има инвестирано повеќе од $72 милиони евра во казино на операторот, кој поседува својства во Невада, Колорадо, Мисури и Ајова кога ќе век казино се отвори. "(На инвестицијата) е врз основа на правата што bargained за и беше загарантирана како инвеститор во фирмата кои обвинетите немале право да го земе," на наводната тужба regent казино winnipeg новогодишната.
Z Капитал обвини Афинитет одбор на "план за entrench и збогатување себе на акционер трошок." Z Капитал, исто така, ја обвинува Афинитет одбор на креирање на класа на приоритетни акции кои би им "драматичен разредување на Z Капитал еднаквост и права на глас." На Афинитет одбор беше обвинет за создавање на "отров пилула" што ќе се намали Z Капитал акции и права на глас од страна на речиси 85 проценти.Афинитет Игри беше во сопственост на поранешниот lenders и обврзници носители на Хербст Игри regent казино без депозит бонус кодови. Z Капитал полека стекнатите акции на Афинитет Игри во текот на последните 19 месеци.Афинитет Игри јавно поседувани долг.Пред Z Капитал земајќи ги доведе сопственост, Сребро Точка Капитал, а Гринич, Conn.-врз основа хеџ фондот, бил Афинитет најголемиот акционер со речиси19 проценти од компанијата. regent казино цената е во право.