Dorsolateral предфронталниот кортекс коцкање задача

казино голд коуст отворање часа

Канзас има легализација на Фантазијата Спортски лиги по усвојувањето на законот, HB 2155, која официјално изјавува нив да биде игри на вештина.Новиот закон, кој беше усвоен од страна на големо мнозинство во секоја комора, беше потпишан во законот оваа недела од страна на Гувернерот Сем Brownback и става крај на години на правни затемнетост на предметот.Во 2006 година, Незаконското Коцкање на Интернет за Спроведување на Законот (UIGEA), со кој се забранува онлајн спортски обложување на федерално ниво, додаде издлаби-надвор за фантазија спорт, и тоа им дозволи на своите законитоста да биде одлучено од страна на одделни држави.Додека Канзас имаше за долго време остана уште молчи на оваа тема, според законот на државата на доминантноста на среќа во текот вештина во играта со разгледување и награда ја прави незаконски лотарија.На Канзас Уставот овозможува само државата да работат игри фитинг оваа дефиниција на лотарија.На прашањето, а потоа, беше дали постои поголема шанса од вештина во фантазија спорт, и ова беше прашањето да се стави на Канзас Трки и Игри Комисија (KRGC), кој владеел минатото лето дека фантазијата спортски лиги, навистина беа претежно среќа, и затоа е незаконски dorsolateral предфронталниот кортекс коцкање задача. "[јас]f фантазија спорт лига има купи-во (без разлика што тоа се нарекува) .. dos и не'ts на рулет.

и му дава награда, тогаш сите три елементи на нелегална лотарија се задоволни," тоа склучен.Додека немаше следните правни спроведување на ова, и секако, нема гонење на играчи, владејачката побарано многу од најголемите фантазија спорт оператори да одбие да им овозможи на вистински пари учество од жителите на државата.Во крајот на јануари, сепак, Канзас Државата Претставник Brett Hildabrand воведе HB 2155 директно да оспори KRGC владеачка.Јазикот на законот се дефинирани фантазија спортски лиги специјално како игра во која вештина преовладува, и побара тие да бидат ослободени од државната анти-коцкање лотарија закони.Законот е нова дефиниција сугерира дека "сите победнички резултати [во фантазија спорт] одразуваат во однос на знаења и вештини на учесниците и се утврдени претежно од акумулираните завод за резултатите од изведбата на индивидуални спортисти во повеќе реално светот, спортски настани." Во април Канзас јавниот Обвинител Дерек Шмит е договорено, во која се наведува, "Ние веруваме дека ако фантазија спортски лиги спаѓаат во дефиницијата што е предвидено во 2015 Сенатот Замена за ПОЛУПАНСИОН 2155, тогаш фантазија спортски лиги се игри на вештина и затоа не се лотарија dos и не'ts на коцкање. "Нашиот заклучок е bolstered со фактот дека UIGEA, исто така, специјално исклучува фантазија спортски лиги од сојузниот дефиниција за обложување," тој продолжува казино голд коуст отворање часа.
"Под федералниот закон, Конгресот има утврдено дека фантазија спортски лиги се игри на вештина." Канзас станува првата држава да ја легализира фантазија спорт од Мериленд во 2012 година, иако слични законодавниот напори, се исто така во тек во Индијана, Ајова, Монтана и Вашингтон.Здраво Кејти, што е одлична вест.Јас, исто така препорачуваат сезонски лиги добие национално рангирање од StatChat ком па целата лига може да освојат и награди заедно!.