хард рок казино catoosa reopening

online poker real money bitcoin

Черчил Падови (NASDAQ:CHDN) и DraftKings (NASDAQ:DKNG) се меѓу акции, кои би можеле да бидат засегнати од годишниот ребаланс на ФТСЕ Russell капитал индекси.Во неодамнешниот повик со клиенти, Jefferies истакна седум потрошувачите дискреционите имиња, вклучувајќи пар на игри акции, кои би можеле да се движите како поплава од реперите се кандидира од страна на ФТСЕ Russell се менуваат за да ги одрази промените во компоненти' пазарна вредност.Компанијата е на услуги зад себе, добро позната индекси, како што е широк пазар Russell 3000, мали-капа Russell 2000 година, и Russell 1000. Овој месец се одбележува почетокот на Russell ребаланс сезона, како акции' места во оператор за разни капитал мерачи се утврдува врз основа на 7 Мај затворањето на цените, пазарот, капи и други вклучување на критериуми.Тоа вклучува Черчил Падови и DraftKings.
"Јуни е месец дека прелиминарната реконституцијата портфолио е доставена до пазарот.Почетокот на јуни 4, прелиминарните листи се доставени до пазарот и надградби се дадени на јуни 11, 18 и 25 хард рок казино catoosa reopening. Ново преуреди индекси стапи на сила по пазарот близина на јуни 25," според ФТСЕ Russell.Како и други игри акции, тркачката патека оператор и дневни фантазија спорт (DFS) услуги се slumping.Но DraftKings' слајд е особено нагласена.Тоа име е исклучено скоро 22 проценти во текот на изминатиот месец, потенцијално сигнализација тоа ќе се добие некоја корист од Russell користејќи ја својата 7 Мај пазарна капитализација, која е повисока од денес е знак на $16.44 милијарди долари хард рок казино синсинати вработување. Jefferies проценува дека како резултат на Russell ребаланс, растот на средствата може да се зголеми изложувањето на големи и средината кап циклични потрошувачки акции од два проценти и пет проценти, соодветно.Двете Черчил Падови и DraftKings се смета раст акции, и сите потрошувачи-соочува игри имиња живеат во потрошувачки дискреционите сектор.Тркачката патека оператор е дел од Russell 2000 и Russell 2000 раст индекси — мали-капа одредници — но нејзината пазарна вредност на 7 Мај беше цврсто во средината кап територија.Тоа може да сигнализира дека акцијата е подготвен за влез во противвредност средината кап и во средината кап величини хард рок казино синсинати бафет. Slumping DraftKings е самостоен јавното претпријатие за нешто повеќе од една година, заработувајќи различен третман од индекс услуги текот на тоа време.Некои репер издавачи класифицира sportsbook оператор како средината кап име, додека другите се вклучи во голема капа индекси.Останува да се види како ФТСЕ Russell третира DraftKings пост-ребаланс.Но, со оглед на акции е флерт со пазарна капитализација од $20 милијарди околу 7 Мај, тоа би можело да биде веродостојна кандидат за вклучување во Russell 1000 и Russell 1000 Раст индекси online poker real money bitcoin. Jefferies спомнува Черчил Падови и DraftKings како "купи" идеи на Russell ребаланс, и тезата е солидна.На глобално ниво, трилиони долари се benchmarked на услуги е мерачи, и индекс на промоции може да се стави Черчил и DraftKings пред поширока публика на професионални инвеститори.Сепак, индекс височини не се гарантира на главата.На пример, Penn National Игри (NASDAQ:ПЕН) е во tailspin следниве Март вести дека тоа беше се приклучи на S&P 500 – повеќето широко се следи капитал индекс во светот..