казино блиску до меса аризона

коцкање е пример од кој тип на ризик

Дневниот фантазија спорт (DFS) индустрија е под опсада од сите региони.Среда Wall Street Journal, цитирајќи анонимни извори, објави дека U. Одделот за Правда (КАНЦЕЛАРИЈА) и ФБИ се испитуваат DFS оператори.Вчера Невада игри регулатори прогласи активност да биде коцкање во нивната држава и нарачување на операторите да престане да нудат услуги таму без спортски обложувања лиценца.На Невада одлука следуваше по регулатори има праша Невада јавниот Обвинител на канцеларијата за да се обезбеди правна анализа на фантазијата спортски обложувања кој услуги тврдат дека е игра на вештина, и Невада одлучи беше коцкање, без оглед на нивото на вештини кои се вклучени.Пред КАНЦЕЛАРИЈА може да се формира, и да издава правно мислење, тие треба повеќе факти.На тој начин прелиминарната истрага која започна во Бостон.Тоа правно мислење е од клучно значење за понатамошното постоење на поминување на времето на национално ниво, како на големите компании кои се вклучени; DraftKings, FanDuel, и новодојденец StarsDraft тврдат дека нивните придонеси се 100% правни и се однесуваат на јазикот во Незаконското Коцкање на Интернет Спроведување на законот од 2006 година (UIGEA) кој им дава специфичен "издлаби-надвор" и да ги дефинираат како правни игри на вештина.Сепак, индустријата еволуираше од тоа време.Кога законот е напишано фантазија спорт беа главно сезона долго настани, денес натпревари може да се склучи и склучен на ден.На DraftKings портпарол не чини изненаден од истрага и да објави соопштение објавено во WSJ што рече, "Тоа е целосно предвидлива дека владата ќе се надоврзе на лажни извештаи за нашата индустрија," портпаролот рече казино блиску до меса аризона. "Ние немаме познавање на спецификите на секоја федерална истрага, но силно не се согласуваат со било мислењето дека нашата компанија е вклучен во никакви нелегални активности." Без разлика дали или не, денес е DFS ја уживаат истата заштита под UIGEA како и нивните претходници, неколку држави почнаа нивните сопствени истраги.Поранешниот U.
Претставници од Ајова, Џим Филтрирам изработен во законот и наведени на оваа недела дека дури и ако тие се заштитени под тој чин, тоа не им даде имунитет од гонење, ако тие се крши други закони.Њујорк јавниот Обвинител Ерик Schneiderman започна истрага и неговите коментари досега не се непристрасни, повикувајќи DFS "незаконски" и чинот на запишување натпревари "коцкање".ЗНАМЕТО на Флорида, Pam Бонди има праша U казино блиску до меса а до ш. правобранителство има да се испита дали DFS оператори се прекршат Нелегално Коцкање Business Act (IGBA) [ коцкање е пример за каков тип на криминал.

PDF] и федерално големата порота, наводно, биле impaneled таму да се одлучи дали трошоци треба да се поднесе.На Федералната Комисија за Трговија, исто така, беше побарано да се истражи DFS.Во центарот на вниманието почна да се фокусира со над $100 милиони евра потрошени за реклама од врвот 2 компании минатиот месец.И потоа скандал скрши кога работниците, ненамерно објавени внатрешни податоци, вид кој беше, наводно, се користи од страна на вработените на секој сајт да се обложи на други.Лабава го впери прстот вработен освои $350,000 истиот викенд.Неколку класа-акција тужби се поднесени оваа недела со играчи кои мислат дека се обесправени. коцкање е пример од кој тип на ризик.