рулет маса за пинг понг cornilleau

покер рака предметот веројатност texas holdem

Владата на Непал има дадено сите казина работат во земјата до недела да се затвори своите врати, откако тие не успеаја да го чест назад даночни сметки.Спорот меѓу владата и земјата 10 казина датира речиси една деценија и е опремен безброј ultimatums и рокови, од кои сите казина имаат игнорираат.Како резултат на тоа, Министерството за Култура, Туризам и Цивилна Авијација (MoCTCA) беше оставен без опција, но да се пријават сите казина во земјата да делуваат илегално.Најновата игра на brinksmanship започна во јули минатата година преку донесување на Казино Регулатива 2013, кој се зголемил износот на авторски права и надоместоци казина се бараа (во теорија) за да анте до владата.Казината биле обврзани да плаќаат годишен Рс 40m (US $410k), додека надоместокот се применуваат за електронски игри куќи беше Рс 30m.Прописи со кои се исто така забранети коцкање од одвива во 5 километри на меѓународните граници и ограничена електронски игри куќи да функционираат во рамките четири star hotel својства.Владата тврди казина должат вкупно Рс 1.07 b (m) задниот даноци и авторски права од 2005/06 рулет маса за пинг понг cornilleau.

Две од 10 казина имаат бидејќи се затворени, но остатокот избра да ја оспори законитоста на поставените такси во судот.На 21 Март, Врховниот Суд ја отфрли казина' напор да се тркалаат назад новиот казино прописи.На 20 Март, кога веќе два пати го продолжи рокот за усогласување со новата regs, владата даде казина уште 15 дена во кој треба да се поднесат барања за оперативни лиценци.Што април 4 рок, исто така, дојде и отиде со никаков знак на согласност, па владата го продолжи рокот од страна на уште 15 дена, наводно за да се осигура дека казино вработените добиле своите должници наемнини и надоместоци пред забрана чекан падна.Во петок, на ненадејно се сместени претседателот на Казино Асоцијација на Непал (МОЖЕ да) претседателот рече дека неговата организација членовите ќе се придржуваат на владата декларација, но Kirshor Silwal сепак инсистираше на тоа што сите освен два казина имаше платени нивните членарина преку 2012/13 покер рака веројатноста за победа. Владата укажа на тоа би можело да биде подготвен да се разгледа ревидирање на нови надоместоци ако казина ќе ги плаќаат своите извонредни јазичиња, што укажува на тоа дека е сосема нов куп на пропуштени рокови во Непал е иднина.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre покер рака спектар 6 max.