покер wsop правила на texas holdem

yukon злато казино канада преглед

Во Канада, претприемач Дејвид Baazov има напуштени неговиот $6.7 милијарди договор за купување Amaya Инкорпорирани поради обвинувањата дека некои акционерите биле бара поголема од очекуваната премии за своите удели во Торонто-листата фирма зад онлајн покер доменот на PokerStars.com.Поранешниот Претседател и Главен Извршен Директор за Amaya Incorporated, Baazov оставка сите неговите позиции со Монтреал-базирана компанија во август, откако беше обвинет од страна на Квебек хартии од вредност модератор за наводно комуникација привилегирани информации и се обидува да влијае на пазарната цена на фирмата акции.Иако обвинението од Autorite Des Маршеви Финансиери биле сослушани во есен, не пресудата се уште не е претстојниот и Baazov останува Amaya Инкорпорирани најголемиот акционер со околу 17.2% од своите издадени и извонредна заеднички акции покер wsop правила на texas holdem. "Одлуката да се прекине мојот обид за стекнување на Amaya [Инкорпорирани] не беше лесна еден," читај изјавата од Baazov. "Јас задржана целосен пакет на советници, распоредени посветени за финансирање и ангажирани во конструктивни преговори со Amaya [Инкорпорирани е] одборот на директори.Јас поднесено безусловна [и] целосно финансиран понуда на C$24 по акција, повисока од мојата оригинална најави намера да поднесе C$21 по акција понуда." Baazov изрази својот интерес за купување на Канадската компанија како почетокот на февруари и прогласи минатиот месец дека тој имал обврзувачки капитал заложби со четири инвеститори кои, наводно, се вклучени Хонг Конг-врз основа на Главата И Рамениците Глобален Инвестициски Фонд и Goldenway Капитал во вредност од $3.45 милијарди долари за да се помогне финансирањето на неговата понуда yukon злато казино канада пријавете. "Сепак, во текот на дискусиите тоа стана очигледно дека цената на акциите премиум барани од страна на одредени акционери надмина цената по која мојот инвеститори и јас ќе бидам подготвен да се заврши трансакцијата," продолжение на соопштението од Baazov. "По консултација со моите советници, јас утврди дека најдобриот тек на акција за мене и Amaya [Инкорпорирани] ќе биде за мене до крајот на мојот обид за купување на компанијата." Октомври видов Amaya Инкорпорирани однесување спојување преговори со Велика Британија букмејкер Вилијам Хил, која можеше да доведе до создавање на една од најголемите светски коцкање conglomerates.Сепак, Британската компанија наскоро одлучи да се откаже од разговорите следниве приговори од група на мнозински засегнати страни yukon злато казино канада коментарите. "Како основач на Amaya [Инкорпорирани] ова не беше одлука земав лесно, како што тоа секогаш беше мојата намера да дојде до резултат дека е во најдобар интерес на сите акционери," читај изјавата од Baazov yukon злато казино канада преглед.

"Посакувам моите пријатели и поранешните колеги на Amaya [Инкорпорирани] континуиран успех во возење вредност за сите акционери.".