Akun демо слот кои портата

888 покер онлајн дневник во

Еден професор на Харвард, откри дека онлајн коцкање индустрија широко достапни има ефект на поттикнување проблем коцкање и зависност.Психолог Хауард Шафер е студија, ко-автор од Рајан Мартин, е со наслов "Пореметена Коцкање: Етиологија, Траекторија, и Клиничка Размислувања" и беше објавен во "Годишен Преглед на Клиничка Психологија." Таа се фокусира на прашањето дали "основно достапноста и силна експанзија на интернет коцкање е проследен со зголемување на појава од зависности, како и." Двајца мажи пронајдени дека "и Покрај бум во онлајн коцкање и поголема достапност на натпреварите, односот на "патолошки коцкари" (оние зависник од коцкање) остана релативно стабилен во последните 35 години и не се зголеми дури и за време на ерата на силен раст во онлајн коцкање индустрија." Тоа би бил во спротивност со аргумент дека растот на онлајн коцкање индустрија има значи појавата на се повеќе и повеќе луѓе кои имаат коцкање цигара.Наодите на оваа студија на Харвард се согласува повеќе со наодите на новиот Светец-Заштитник на Gamblin' Drinkin' и Carryin' на, д-р Патрик Basham, од било што друго.Неговата книга, Коцкање: Здрава Залог, вклучени теоријата дека пензионери кои "остануваат активни во заедницата и постојано да се вклучат во општествени активности, кои често пати, во голема мера или исклучиво преку коцкање, живеат посреќно и поздраво животи." На Харвард студија исто така покажа дека зависност од коцкање е многу помалку отколку други зависности.Тој тврди дека околу 5% од Американците некогаш била зависник од коцкање во споредба со 8.5% страдаат од алкохолизам, 25% никотин и 30% се злоупотребуваат дроги барем еднаш во минатото.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre akun демо слот кои портата.