индискиот покер асоцијација kolkata запад бенгал

џек казино cleveland free паркинг

Секојдневно фантазија спорт оператори DraftKings и FanDuel поминато во комбинација $107m на телевизиски реклами во месец септември.Според проценките составени од страна на iSpot.tv, DraftKings беше јасно Татко Warbucks на две, трошење на околу $60.1 м на ТВ реклама купува во првиот 29 дена во месецот.Парите е дозволено DraftKings' 30-вториот реклами да се кандидира неверојатна 16,259 пати, кој споредува со над 135 часа или пет и пол ДЕНА на време.Најголемиот дел ($23.6 m) на DraftKings' трошење беше посветено да работи на реклами за време на Националната Фудбалска Лига игра преноси.Колеџ фудбал преноси јаделе до дополнителни $8m на DraftKings' буџетот, додека $2m се потрошени на ESPN е SportsCenter и $1.6 м на NBC во неделата вечерта е пред-игра шоу.Во случај да имате било какви сомнежи за DraftKings' целна демографски, највисок не-спортски ад купи беше $1.36 м на Comedy Central е пантеон на puerility, Јужна Park индискиот покер асоцијација kolkata запад бенгал. By споредба, FanDuel беше сликата на воздржаност, трошење само $46.9 m, иако помина повеќе ($26.7 m) на МАК преноси од DraftKings.Колеџ фудбал заработил $3.76 m од FanDuel, додека SportsCenter направени се направи со $1.18 м.Во меѓувреме, FanDuel најголемата не-спортски купи беше за репризи на реалноста покаже Полицајци џек казино кливленд вклучена цени. "Лошо облози, лоши облози, whatcha ќе направиме...." FanDuel вкупниот airwave hogging изнесуваше релативно блага 79 часа, или за онолку време колку што сакате, треба да се види целиот рок на Sopranos.Но FanDuel има надмина DraftKings од МАК сезона започна, со последните седум-дневниот шема покажува FanDuel сите водечки компании со $17.3 м расходи, додека DraftKings падна на шестата со само под $13m.По објавувањето некои сериозни облоги во првите неколку недели од новата МАК сезона, и DraftKings и FanDuel успеа да ги пополни нивните marquee натпревари во минатата недела.Тоа помогна дека DraftKings се намалил неговата оригинална $10m Милионер Создателот да $7m, додека FanDuel се чувствува доволно опера да се промовирана неговата $5m гаранција до $6m за Недела 4 џек казино кливленд вклучена часа.

Така е сето ова frenzied маркетинг исплатува?Ако не ви се измери успехот од страна на профитот, кои ниту сајт успеа да произведе досега.И целиот сектор допрва треба да се справи со регулаторната усогласеност трошоци, кои сеуште не сте пристигнале, но се дефинитивно во пошта.На извршни директори на двете фирми се веројатно само се обидува да се одржи на се додека тие можат да одам јавноста, по што тие можат да ги преземат нивните добивки и да ја напушти профит проблем на некој друг.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre џек казино cleveland free паркинг.