7 кланови казино првиот совет

казино затворена поради covid

Онлајн казино оператор, 32Red, е погодена со голема парична казна врз основа на прашања поврзани со заштита на проблемот коцкар.Велика БРИТАНИЈА Коцкање Комисија издаде $2.6 m парична казна против операторот, врз основа на компанијата неуспех да се исполни својата општествена одговорност, дозволувајќи им на ВИП-клиент со позната коцкање проблем да се депонира $997,645 во текот на речиси три-годишна временска рамка 7 кланови казино првиот совет.
32Red ќе плати вкупно $2.6 m, со $933,214 се divestment на финансиска добивка и $1.7 m се исплата на Националниот Одговорен Коцкање Стратегија, група која се фокусира на проблем коцкање прашања.Дополнителни $19,742 ќе се посвети кон истрагата трошоци.Според CalvinAyre, Ричард Вотсон, на UKGC Извршен Директор, коментираше на казна од која се наведува: "Наместо на проверка на благосостојбата на клиент прикажување проблем коцкање однесување, 32Red охрабруваат корисниците да се коцка повеќе—тоа е токму спротивното од она што би требало да се прави." На UKGC беше во можност да се најде 22 случаи каде активност, вклучувајќи проблем коцкање бил поврзан со операторот, што се одржува од ноември 2014 година до април 2017, за време на истрагата.Индивидуалните вклучени се смета за врвот коцкар на сајтот и имаше VIP статус.И покрај проблемот коцкање однесување, 32Red им овозможи на играчот да се продолжи да се одржи облози, нудејќи им на бонуси, поради нивниот статус.Истрагата, исто така, резултираше во UKGC наоѓање на слабост во рамките на анти-перење пари мерки на компанијата, откако дознаваат дека операторот не преглед на корисниците извор на приход во август 2016 година казино најблиску до amarillo tx. Во тоа време, на депозити од страна на играчот го достигна во текот $300,000 казино затворен во laughlin невада. Казино има прифатено одговорноста и има кажа на Комисијата дека тие се направени од неколку подобрувања на нивните програми се нудат за проблемот коцкари. казино затворена поради covid.