казино во houghton езерото мичиген

протокот низ тесен слот

Членовите на Мисисипи Бенд на Choctaw Индијанци одлучи од страна на маргина на повеќе од 2-1 за да се одбие предложените четвртиот казино познат како Црвена Вода.Гласањето се случи минатиот четврток, но беше направен службен вторник по отсуство на гласачките ливчиња беа смета.Од 11,000 подобни гласачи само 2,230 испостави со казино се rebuffed 1,506 да 710 казино во houghton езерото мичиген. Четиринаесет ливчињата не се дозволени.Бројот на луѓето кои дојдоа да го остварат своето право беше многу помалку од 3,500 што беше очекувано.Племенски Изборна Комисија овластувања што 2,197 гласови мора да бидат фрлени за да бидат валидни.Пред тоа беше официјален Главен Phyliss J flosstradamus ft. казино - mosh пит.
Андерсон вели дека ќе ја почитува одлуката. "Мојата обврска кон нашите Племето и народот е секогаш да го направи она што го чувствувам е во најдобар inerest на Мисисипи Бенд на Choctaw Индијанци", рече таа. "Ние ќе продолжиме да се испитаат други можности да се изгради на нашите постоечки успех за нашето Племе." Референдумот проследен две фракции на Племето индијанци против еден на друг со Андерсон главен поборник на нови казино во нејзиниот дом областа на Црвена Вода во близина на Carthage, Мисисипи.Таа тврди дека новиот основање ќе се донесе во околу $50 милиони евра во годишни приходи, плус обезбеди повеќе од 250 работни места.Тоа не беше чудно што нејзината област беше само еден што гласаа во корист на проектот, 141-70. Шефот, кои staved надвор потсетиме напор на почетокот од годината, е во корист на четвртото место и се обиде и за неколку години да се добие една изграден.Оваа година таа планира да го подигнат по добивање на 9-7 глас од Племенски Совет, но еден член рече на избирачи треба да каже дали 35,800 квадратни метри игри на објектот треба да биде изграден.Андерсон не се согласува и вели дека племенски лидерство имаше овластување да донесе таква одлука и дека постои отпор кон сите напори за да се оспори резултатот.Тоа беше трет пат таа се обиде да го добиете на развој на зелена-запалени.Бери McMillan, кој им служи на племенски совет, не се согласува со главниот и рече на избирачи треба да имаат право да одлучуваат.Тој и другите започна петиција за да се добие референдум за гласање.Кога тие презентирани 1,730 во почетокот на Мај Племенски Изборна Комисија ги отфрли 130 на потписи оставајќи ги 24 кратко на она што беше потребно за посебен глас.Групата поднесе жалба на одлуката, велејќи дека процесот беше погрешна.Тие се на случајот до судот на Август. 16 Племенски Судија Џеф Webb пресуди во нивна полза и рече дека тие имале доволно валидни потписи за референдум flosstradamus - mosh пит ft. казино (8er$ & kaviar ремикс).
McMillan беше оптимист за гласањето случува во негова корист, бидејќи на петиција диск и тој беше докажано точни.Тој рече дека мнозинството на суверена нација е загрижен за околу $25 милиони цена, особено од групата потроши $70 милиони да се реновира и да се отвори Златна Месечината Казино пред две години. протокот низ тесен слот.