првото казино во светот

вториот рака на градежни материјали казино нов јужен велс

Станица Казина, подружница на Црвена Карпа Одморалишта, Inc првото казино во светот. (NASDAQ: RRR), наводно, се согласи да населба со Националните Работни Односи Одбор (NLRB), што Палата Станица вториот Лас Вегас хотел-казино во сопственост на Summerlin-базирани игри на компанијата да се unionized.Населбата договор доаѓа откако судот беше petitioned за ново гласање во октомври од страна на NLRB по унија изгубил 266-262 глас да unionize во Палатата Станица.Во прилог на Палатата Станица на работниците сега се претставени од страна на Кулинарски & Бармени Синдикати, под услови на населбата, Станица Казина се согласи да му ги надомести работници во Болдер Станица, кој унија наводно биле исклучени од ветување направени од страна на компанијата за долна за здравствена заштита, трошоците за сите на други Лас Вегас својства, по гласале 355-177 во септември да unionize.По тоа, во октомври, компанијата наводно известени работници кои не беа unionized дека нивните пониски за здравствена заштита премии ќе остане иста во текот на 2017 цената на скејт. Станица исто така, наводно, го даде работници во Палатата Станица други вредни придобивки како што одлучи дали или не да се unionize, според News3LV.Тактиката, наводно, се користи од страна на Станица Казина се во кршење на Националните Работни Односи Акт, според одлуки од страна на NLRB и U вториот рака на казино опрема велика британија. Врховниот Суд.По разгледување на нефер трудот практики пријави поднесени од страна на синдикатите, на Регионален Директор на Лас Вегас Регионот на NLRB, наводно, се гледа дека тој ќе ги извршуваат цел, што ќе бара наводните повреди се корегира со Станица Казина и зделка со работници во Палатата Станица, според извештајот.Според Станица службеници, со цел да се избегне долго извлечат надвор спор, компанијата се согласи да се населат на обвинението и да ја признае Палата Станица е unionized статус.Покрај тоа, компанијата исто така се согласија да се направи до разлика во грижата за здравјето премиум плаќања направени од страна на Карпата Станица вработени.Во испратена изјава, компанијата рече, "Наместо да се вклучат во долги, непушачите и оттргнува постапки, компанијата одлучи дека тоа ќе биде во нејзините најдобри интереси за да продолжи со преговорите со унијата како колективно преговарање претставник на Палатата Станица за право преговарање единица на членовите на тимот во тоа својство," според Лас Вегас Преглед-Весник.Договорот разговорите меѓу Карпата Станица и на работници има и синдикатите биле во тек од декември и Палатата Станица се очекува да се приклучат во колективно преговарање договор разговори наскоро.Во издание објавува населба, Секретар-Благајник за Кулинарски Унија, Geoconda Arguello-Kline, рече, "Ние препорачувам Дворецот Станица работниците за нивната храброст и еластичност во лицето на компанијата, масовни анти-унија кампања," и, "Ние со нетрпение очекуваме да се започне преговорите за договорот, така што работниците може да има фер плати, работа за безбедност и добро здравствени придобивки," според новинска агенција.Во прилог на две Лас Вегас својства, унијата, исто така, е воспоставена на Graton Одморалиште и Казино во Северна Калифорнија. вториот рака на градежни материјали казино нов јужен велс.