кога не хард рок казино синсинати отвори

тексас

Правниот тим претставуваат дилери борба против Дин Места Ltd.'s совет-pooling политика налетав скептични се прашуваат како долгогодишниот спор дојде пред Невада Врховниот Суд во средата.Компанијата и вработените кои падне под class action lawsuit биле судир, бидејќи политиката стапија на сила во септември 2006 — само повеќе отколку една година по Дин Лас Вегас отвори — дилерите да ги споделат своите совети со кутија луѓе во craps маси и она што се нарекува услуги на клиентите тим лидери, кој песна играчи, со помош на кредитни линии, адреса казино-кат спорови и да дејствува како concierges.Совет pooling одамна е правно додека компанијата не допрете пари за своите "директна корист." Дин го освои најмногу од најважните битки, вклучувајќи 2010 владејачката од тогаш Невада Труд Комесарот Мајкл Tanchek дека заверени на совет-pooling систем.Минатата година, сепак, Кларк Каунти Окружниот Судија Кенет Кори двострано со дилери во држи дека Дин неправилно корист од совет pooling во суштина, со давање на надзорниците покачување на користење на совети.Во судските документи поднесување жалба на одлуката, Дин рече совет pooling, поддржана од страна на комесарот мислењето, не се зголеми компанијата финансиски или ви овозможи да се намали платите за две групи на вработени, во замена за совети.Случајот привлече невообичаено високите каматни — околу десетина про-дилер pickets врши Превоз на Работници Унија Локалните 721 знаци надвор од Регионалната Правда Центар во центарот на Лас Вегас.Дин го потпишаа колективниот договор за договор со унијата.Компанијата Претседател и извршен ДИРЕКТОР Стив Wynn присуствуваа аргументи, но не коментар отпосле.Со оглед на ова прашање е значењето на судии доделени еден час за адвокати; спротивно на тоа, другите четири случаи во средата во календарот во просек од 30 минути секој.Околу десетина пазарот на синдикатите, општествените групи, избрани и владини претставници и бизнис групи, исто така се мери во со својата поддршка за двете страни.На судии ќе владее во следните неколку месеци.Правда Мајкл Цреша, цитирани трудови поднесени од страна на Кулинарски унија, која предвидува совет-pooling случаи "ќе стане голем бизнис" за судовите, ако судии почнуваат да скокаат во интерпретирањето на нив.Во овој пример, одговорил дилери адвокат Леон Greenberg, Кулинарски е само преземање на својата позиција на Дин име.Правда Ненси Saitta истакна дека таа е "искрено имаат тешко време" да видам како Дин Места корист од совет pooling.Одговорот, рече Greenberg, беше дека совет pooling зголеми платите на надзорните позиции од околу $60,000 на year кога не хард рок казино синсинати отвори. By наспроти тоа, Дин дилери направи за $90,000 година, вклучувајќи совети.Во судските документи, Дин цитирана јазот помеѓу надзорници и дилери како причина за поведување на совет базен, кој продолжува и денес.Исто така, компанијата рече дека луѓето се спротивставуваат се движат во надзорниот улоги затоа што платите се намали.Сепак, Greenberg предлог совет pooling биде врз основа на концептот дека "економска корист останатите со луѓето кои ги обезбеди услугите за кои на клиентите им даде совет." Тоа би значело дилери кои играчи се допадна, додека совет на сервисот за работник кој слета покаже билети ќе падне во посебна категорија.Дин, сепак, гледа совет pooling како наградува луѓе кои придонесуваат за клиентите искуство.Сегашниот закон и години precedents дека толкува тоа "имаат издржа тестот на времето, со многу малку судски постапки," рече Дин адвокат Јуџин Scalia, син на U кога го прави пиштол езеро казино се отвори. С., Врховен Суд на Правдата Antonin Scalia. казино блиску до остин.