како не коцкање влијае на мозокот

сите можете да јадат hummer вклучена казино

Филипини се туркаат напред со планира да ги заостри анти-перење пари (АМЛ) контроли во неговото казино сектор.Земјата е казина, кои се лесно регулирани од страна на државата-се кандидира на операторот-регулаторот PAGCOR, во моментов се ослободени од правилата на своите Анти-Перење Пари Актот од 2001 година како не коцкање влијае на мозокот. Но сајбер heist на Банката на Федерални Резерви на февруари минатата година, дру опуштено природата на Филипините систем на светот внимание и сериозно срам земјата, што доведува до итни повици за промена не само од пратениците во внатрешноста на Филипините, но исто така и од Светската Банка.На 5-ти февруари, хакери поплавени банката на федерални резерви на Банката со барањата за трансфери во вкупна вредност од речиси $1 милијарда од сметка во сопственост на Бангладеш Банка и се користат од страна на владата на Бангладеш.Околу $101 милион беше успешно да се повлечат пред да се сомневањата беа поставени.Некои $20 милиони на оваа сума беше брзо да се проследи до Шри Ланка и да се обнови.Остатокот се пренесува на Филипините банка RCBC и да, од таму, $46 милиони најде својот пат, преку remittance компанија, во Филипините казино индустријата.Претставник Бен Evardone, претседателот на комитетот за банките и финансиските посредници, рече дека оваа недела неговиот панел има "договорена во принцип да го поддржат вклучувањето на казина во законот," според Филипините Ѕвезда како не коцкање влијае на семејството.

"Единствената работа која останува да се реши е да се направи со прагот износот кој ќе се активира поднесување на сомневање дека трансакцијата извештај со Анти-Перење Пари Советот (AMLC)," тој рече.Еден предлог е да се постави известување на прагот на трансакции на PHP500,000 ($10,000), исто како и за финансиските институции во Филипините, како и казина во САД и во целиот свет.Друг предлага повеќе индустрија-friendly PHP5 милиони ($).Казина' односи со своите високи ролки се нужно дискретна, особено во Филипините кој привлекува голем број на Кинески Вип.АМЛ контроли и нивните трансакциски барањата за известување имаат тенденција да ја наруши деликатната рамнотежа на оваа врска.Претставник Josephine Sato рече дека, сепак, дека банката на федерални резерви Банката инцидент имаше "изложени на ранливоста на овие игри установи за нелегални активности." "Постои потреба да се измени законот за заштита на нашите казина од перење на пари преку криминал syndicates," додаде таа голем дел од парите од heist останува откриени, иако $15 милиони кои завршија во рацете на казино шеф Ким Вонг, претседателот на Источна Хаваи Казино во Cagayan Економска Зона, оттогаш се врати.Вонг рече дека тоа беше дадена на него од страна на двајца Кинески високо-тркалање junket оператори како и за порамнување на долгот, сепак сторителите на кражба остануваат непознати. сите можете да јадат hummer вклучена pala казино.