кога не tesco промена на нивниот начин на испорака

е онлајн покер правна во флорида

Петок наутро на дневни фантазија спортската индустрија беше исфрлен долу во нивниот напад против Њујорк јавниот Обвинител Ерик Schneiderman но до крајот на попладнето на апелациониот суд дозволен престој овозможувајќи DraftKings и FanDuel да победи на круг.Њујорк Врховниот Суд Мануел Mendez одлучи да ѝ додели Schneiderman барање за забрана против водечките DFS сајтови, принудувајќи ги да се запре нуди игри да Држава Њујорк жители.Во својата одлука (Читај Тука), Mendez држави, "На балансирање на акции се во корист на NYAG и на Државата Њујорк поради нивниот интерес во заштитата на јавноста, а особено оние со коцкање зависности кога не tesco промена на нивниот начин на испорака. FanDuel, Inc.и DraftKings, Inc., се само enjoined и ограничени во Државата Њујорк, DFS е дозволено во други држави, како и заштита на општата јавност надминува потенцијалните загуба на работа." DraftKings веднаш да поднесе барање за и доби остане цел од апелациониот суд да остане оперативна во Њујорк, која учествува со околу 12% од нивниот вкупен играчи.Престојот ќе остане во сила барем за неколку недели.На NYAG канцеларија до 22 декември да поднесе опозицијата за престој, која портпарол од нивната канцеларија рече дека тие, и тогаш FanDuel и DraftKings се до јануари 4 за да се одговори на AG е опозицијата.Потоа NY државата жалби, судот се состои од 5-судија панел ќе одлучи дали да се продолжи државата или дозволите Mendez владеачка да застане.Правен експерт Даниел Wallach испратила некои интересни информации за пресврт стапки од апелациониот суд и Судијата Mendez што може да биде позитивен знак за DFS сајтови кога не супермаркети ослободување онлајн испорака слотови.

— Даниел Wallach (@WALLACHLEGAL) 28 ноември, 2015 година Стапката на пресврт во NY Апелациониот Div 1 Грло.е за 15% (2011-2013).Судија Mendez пресврт стапка повисока од просечната https://t.co/1qUMRNeCEb — Даниел Wallach (@WALLACHLEGAL) декември 12, 2015 година Со апелациониот суд одлука, FanDuel, кој имаше доброволно ја напуштил државата кога Schneiderman прво испрати прекин и да се воздржи букви во ноември, објави дека ќе продолжи со прифаќање на записи од Државата Њу Јорк жители.Во соопштението FanDuel рече, "Ова е само почеток на правен процес и, што е можеби уште поважно, Њујорк законодавната власт е веќе движи напред на акција за да се обезбеди нашата игра останува правни и е регулирано, која ние силно поддршка.Судот посебно се напомене дека ова не е конечна определување на ова прашање и дека откритие би се потребни за целосно решавање на правно прашање, кое мислиме дека треба да се реши во наша полза кога сите докази е во." The Boston Globe објави дека две од DraftKings процесори, PayPal и Банката на Америка, престана обработка NY трансакции за компанијата кога Mendez владеачка првпат беше објавен, но PayPal ја променија својата одлука.Не постои збор на Банката на Америка го прават истото, но тие можат да треба да се олесни плаќања или ризик тужба од DraftKings.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre е онлајн покер правна во вашингтон.