богатство на островот казино mn настан во календарот

покер рок ореви потекло

Вчера се одбележаа церемонијата на Проектот Прва Светлина Одморалиште и Казино, проект на Mashpee Wampanoag племето на Масачусетс.Ова ќе биде прв одморалиште казино на државата и со ваков, племето најави на местото на случувањето е закажана за да го отворите делумно во 2017 богатство на островот казино mn настан во календарот.
Проектот е проценета на $1 милијарда и ќе вклучуваат Првата Светлина Казино, хотел, како и забава комплекс.Изградбата ќе се одржи на индустриски парк дека племето поседува во Taunton дека е дел од сојузниот резервација која се состои од над 300 хектари.Оваа тракт на земјата неодамна беше назначен на племето, кои се проследи на нивните наследство назад кон Мајчин Американците од пред 400 години кои дошле лице во лице со Верниците, и за земјата, илјадници повеќе години.Седрик Cromwell, Племенски Претседателот, се наведува дека проектот ќе се обезбеди преку 2,600 се во постојан работен однос позиции како и од 1.000 работни места во изградба.Томас Hoye Jr, Градоначалникот на Taunton, изјави дека проектот ќе се обезбеди минимум на $8 милиони евра во приходи секоја година на градот, како и милиони да се користи во "ублажување' подобрувања на патиштата и раскрсници на градот.Пари, исто така, ќе се користи за да се вработи пожарникарите и полициските претставници.Сепак, проектот е во моментов се соочува со тужба од некои жители на Taunton кои се предизвик на одлука дека племето беше доделена резервација земјиште.Тужбата против племето се финансира, барем делумно, од страна на Нил Bluhm, во Чикаго казино градител кој предложи да се впуштат во близина Brockton со $677 милиони цената.На Масачусетс Игри Комисија е да се одлучи дали Bluhm ќе биде дадена лиценца подоцна овој месец. богатство на островот казино mn covid вакцина.