може да победи онлајн казино

каталонија bavaro плажа golf & casino resort сите нуклеарни

Коцкање на штета трошоци на Австралиската држава Викторија A$7bn на годишно ниво, според една неодамнешна студија од страна на Државата Коцкање Фондацијата.На неодамна објавениот извештај, спроведена од страна На Централната Квинсленд Универзитетот и овластена од страна на Викторија Коцкање Фондацијата, има рече коцкање штета трошоци на државната власт речиси$7bn за 2014-2015 финансиска година.Најголем расходи отиде кон семејството и проблеми во врската, каде Викторија Државата потроши$2.2 bn помеѓу 2014 и 2015 година може да победи онлајн казино. Згора на тоа, емоционални и психолошки проблеми, и лични финансиски загуби имаше социјална цена во текот на период од една година од$1.6 bn и$1.3 bn, соодветно.Дополнително, владата финансира ново истражување, регулатива и услуги за поддршка во вредност од над AUD1bn.Изгубена продуктивност, работа во врска со трошоците и криминал додадена на$700m.Додека претходните студии се само фокусирани на сериозни повреди на жртвите и проблем коцкари, овој извештај покажува коцкање прашања може да се влијание на сите тип на играчи.Токму затоа, објаснува како големо трошење фигура.Ова истражување проценува на околу 85% од коцкање штета во Викторија е поврзан со низок и умерен ризик коцкари, а само 15% се со луѓе кои се соочуваат со тешка коцкање штета.Главен Автор и Вонреден Професор, Матеј Browne, рече: "студијата покажува дека во 2014-15, низок и умерен ризик коцкање направи значителен придонес за социјална цена на коцкање штета во Викторија во$4.3 bn."Во текот на истиот период, цената на висок ризик коцкање, понекогаш се нарекува 'проблем коцкање', totalled A$2.36 bn." каталонија bavaro плажа golf & casino resort 5 *.