мапата foxwoods одморалиште казино кт

покер атлас

Австралиската коцкање оператори Tabcorp и Tatts Група се прекинува спојување разговори откако не успеаја да се договорат за условите на таквиот потег.Минатата недела, зборот скрши дека двете коцкање компании беа во дискусиите во врска со некој вид на унијата, било да е тоа спојување на е еднаква или преземање на Tatts од Tabcorp.Компаниите, кои имаат комбинација на пазарот капа на $9.4 б, наводно се верува дека унијата е неопходно да се натпреваруваат во повеќе cutthroat Ауси пазарот.Во понеделник, на компании, најави дека разговорите имаа прекинува мапата foxwoods одморалиште казино кт. Tabcorp издаде изјава велејќи дека имало "без понатамошни dicussions одвива помеѓу страните во врска со спојување или било која друга форма на корпоративниот трансакцијата." Tatts издадени своја изјава велејќи партии биле "не може да се постигне договор на клучните трансакција услови, посебно што се однесува до нула-премија размена сооднос." Tabcorp е акции загуби околу 10% од нивната вредност следниве минатиот месец uninspiring тргување ажурирање.Оваа есен е кажано да имаат негативно влијание Tabcorp е способноста да се преговара и Tatts' одборот на директори, наводно balked на идејата за давање Tabcorp акционерите поголем дел од комбинираниот лице од околу 40% на друштвата соодветниот пазар капа ќе се одрази дух на блек џек севиџ. OptionsXpress аналитичар Бен LeBrun реков На Рекламата Tatts акционерите hadn не понудил доволно парични стимулации или споделување нуди да власт своето мислење.Пред да понеделник најавата, Tatts акционер Sandon Капитал предложи Tatts ќе биде подобро поставени да се вртат во близина на нејзиниот Ubet wagering бизнис со цел да се фокусира на своите основни лотарија операции, кои генерираат речиси две-третини од Tatts' приходи на градини казино.

Tatts ребрендиран својата wagering поделба под Ubet прекар во април, и Tatts извршен ДИРЕКТОР Роби Кук рече минатиот месец дека компанијата ќе ги ревидираат поделба на изведбата во февруари 2016 година пред да одлучат дали да и понатаму се истражи потенцијалот spinoff.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre покер атлас.