Blackjack holding crossword puzzle clue

најблиску казино да davenport флорида

Контроверзниот 30-годишна Запре и да ги искористи е изменет и дополнет од страна на јавниот Обвинител Ерик Холдер, но тоа е малку доцна за Калифорнија покер играчи Вилијам 'Барт' Дејвис и Џон Newmerzhycky.Јавниот обвинител, Ерик Холдер, го стави мачка меѓу полициска станица гулаби по менување на контроверзниот "Правична Споделување" шема која дава локалниот и државниот полициски моќ да ги искористи пари и имот од лица без налог или кривична пријава.Во април 2013 година, две Калифорнија професионални покер играчи—Вилијам "Bart" Дејвис и Џон Newmerzhycky—беа возење преку Ајова кога тие биле стопирани од страна на локалните Државата Полицајците.Пар—кои беа надвор од државата плочи и се врати дома по играње покер во Илиноис, беа стопирани за наводно не успеаја да сигнал кога надминувајќи камион.Локалната полиција претресот на автомобилот, а уапсени пар, по наоѓање на $100,000 во паричните средства и марихуана.На покер игра пар беа за да се качат на roughest 12-месеци од нивниот живот.На испрашувањето истрага доведе до барање на нивните Калифорнија домови, и тие го примија дело трошоци во однос на поседување на дрога (трошоци кои подоцна беа падна по пар откри медицинска марихуана картички).Но нивните $100,000 остана во сопственост на полицијата.На крајот, $90,000 на $100,000 се врати, но пар се верува дека имаат чаталестите од мало богатство на легални такси; Newmerzhycky претрпе мозочен удар, наводно, предизвикани од стрес на инцидентот, и ниту еден играч може да продолжи да игра покер без нивниот bankroll.Полицијата им беше дозволено да се запре и да барате пар должи на 30-годишна програма позната како Правична Sharing – форма на средства одземање кој им овозможува на владата да се запре луѓето и да ги преземат нивните пари и имот, без полнење нив за дело; само враќање на имот по сопствениците легално може да се докаже како тие се стекнати на нив.Програмата беше донесен во законот во висина од 1980-тите дрога војни, но е лесно да се отворени за злоупотреба, особено кога полициската станица буџети вклучуваат дестинации за нивните годинава извештаи.Се верува зголемена активност во светлината на 9/11 blackjack holding crossword puzzle clue.

Тоа е големи пари, како и.Од 2001 година, локалниот и државниот полициски се преземат $2.7 милијарди долари е вредноста на средства од луѓе престанаа, и барав, во рамките на програмата.Околу $1.7 милијарди остана во џебовите на агенциите за спроведување на законот постојано најблиску казино да davenport fl. "Со оваа нова политика, ефективно веднаш, на Одделот за Правда е преземање важен чекор за да им забрани на федералната агенција adoptions на државни и локални напади, освен за јавна безбедност причини", изјави Носителот На Вашингтон Пост.Новата политика дека Носителот се однесува да е оној што уште им овозможува на властите да го направи запре и да ги искористи пребарувања, но само ако тие веруваат дека, јавната безбедност е во опасност.Малку премногу доцна за Дејвис и Newmerzhycky.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre најблиску казино да дејтон охајо.