Isle казино спортски обложувања стан

pharmacie du казино ау cannet

Во Мај/јуни издание на Коцкање Insider списание, Gustaf Hoffstedt, генералниот секретар на BOS, шведската Трговска Асоцијација за Онлајн Коцкање, испитува како Казино Cosmopol се третира од страна на шведските власти.Подолу е преглед на статијата, целосното издание на која може да се прочита тука кога објавени.Казино Cosmopol, подружница на државна сопственост Svenska Spel, неодамна ја имаше својата лиценца продолжи, со шведската Коцкање Орган обновување на лиценцата за Шведска е единствената земја-врз основа казино оператор за пет години.Одлуката беше донесена и покрај Орган има пронајдени недостатоци во Казино Cosmopol е анти-перење пари процедури на крајот на 2018 isle казино спортски обложувања стан. Сериозноста на таквите застаруваат за бизнис, кој се справува со големи суми на пари не може да се нагласи доволно.На Коцкање Орган само награди пет години за да оператори кои ги почитуваат највисоките стандарди за параметрите на Орган користи за да се процени на игри на компанијата е спроведување и одржливост.Во отсуство на беспрекорен запис, Органот има опција да награда пократок лиценца рок од две години.Одбивање на лиценца апликација е, се разбира, најтежок облик на санкција на Коцкање Орган може да издаде, но сериозност и последиците од само признавање на две-годишна лиценца не може да се преценети.Оваа одлука е забележано од страна на регулаторите во други јурисдикции, кои може да се поставува прашањето дали тие треба да награда на лиценцата оператор својот шведски колега најде сакаат.Второ ниво лиценца е исто така забележано од страна на инвеститорите и доверителите, кои ќе бараат надомест на штета за зголемениот ризик поврзан со повеќе временски ограничена лиценца.Сепак, ова не беше судбина, што им се случи Казино Cosmopol, кој беше наместо да добие целосен пет-годишен лиценца рок.Оваа приказна има reignited на прашањето што е секогаш smouldering во шведската игри на пазарот: дали шведската држава лекување на своја игри компанијата за разлика од другите играчи на пазарот? isle казино недела бранч мени.