Geant казино besancon отворање на неделата

места за многу слотови крстозбор

орган Стенли Истражување се вели во една белешка, во петокот дека GKL резултатите во четвртиот квартал беа донекаде очекувани, со пазарот" geant казино besancon отворање на неделата. GKL објавено слаба четвртиот квартал 2015 резултати со оперативен профит доаѓа во KRW22 милијарди евра, под консензус проценка на KRW27 милијарди и нашата проценка на KRW30 милијарди евра", рече аналитичари Jiana Оптимизација, Сем Мин и Praveen Choudhary вниманието казино 29 coachella ca. Мис беше поврзани година-крај трошоци и различни цена се зголеми на KRW2 милијарди долари во текот на кварталот.Оперативен маржа е под притисок надолу за да 17.6 проценти (наспроти 23.8% во третиот квартал од 2015 и 27.3% во четвртиот квартал на 2014 година), поради високите фиксни трошоци структура," тие се додаде места за слотови крстозбор поим. KL операција, исто така, беше погодена од помал број на Кинески Вип посета на Јужна кореја казина.Неколку аналитичари се напомене дека за спроведување на активности од страна на Кинеските власти против маркетинг агенти хранење Кинески ВИП играчи во Јужна Кореја е странец-само игри места имале негативно влијание на пазарот.или целосна 2015 година, казино оператор пријавени приходи на KRW505.66 милијарди долари, со пад од 6,5 проценти од претходната година.Оперативна добивка за годината беше долу 19.9 проценти од година на година да KRW118.38 милијарди долари места за многу слотови крстозбор. KL најави дивиденда на KRW701 по акција за 2015 година, во износ до исплата на KRW43 милијарди долари.Кога привремена дивиденда на KRW8 милијарди е вклучена, вкупната исплата на дивиденда за 2015 година изнесува KRW51 милијарди долари, надолу од KRW62 милијарди во претходната година, според Морган Стенли.iven падот во ВИП посетители, GKL "е веројатно да се фокусира на премијата маса сегмент да ги исполни своите 2016 година приходи цел на KRW560 милијарди евра", рече брокерски Daiwa Хартии од вредност Group Inc во белешка во понеделник.Казино оператор е исто така се сметаат за "подобрување на маркетинг канали за секојдневен гејмерите и не-Кина пазари во Азија," се додаваат. Во нашиот поглед, [GKL е] менаџмент ќе продолжат со повеќе дисциплинирани цена стратегија да се справи со растечката несигурност во врска со регионалните казино игри на пазарот," напиша Daiwa е аналитичар Томас Y ресторан st хуберт казино charlevoix. Квон.орган Стенли проценува дека GKL е вкупната продажба во 2016 ќе падне од 3 проценти од година на година да KRW487 милијарди долари, како институција очекува вкупниот пад износ на GKL е казина да падне од 3 проценти од година на година, со што на Кинески Вип паѓа за 25 проценти од година на година ресторан salins les bains казино. Ние, исто така, да се претпостави не-Кинески VIP и маса играч откажат од износот ќе се зголеми за 13% и 10%, соодветно," се додаваат. Дури и ако GKL ги исполнува своите врвот линија водство, ние веруваме дека тоа ќе биде на сметка на својата маргина", рече Морган Стенли тим, додавајќи дека тоа претпоставува оперативен маргина на 23% за 2016 година, "со потенцијалните недостатоци на ризик во зависност од контрола на трошоците"..