порт пери казино вклучена цени

индискиот казино старосната граница калифорнија

Кинески казино на paradisaical Cambodian островот Кох Rong Samloem е наредено да се затвори откако беше обвинет од страна на провинциски службеници на намерно транспорт на суровини и отпадни води во морето.Други жалби против Џин Динг Хотел и Казино — кои се регистрирани за да прават бизнис на островот минатиот април и има само се отвори прашање на месеци — вклучуваат каде што одекнува од гласна музика на плажа и промовирање на нелегални онлајн коцкање.Радио Слободна Азија извести дека во казино стана зголемување причина за загриженост за островјаните — кој, како Cambodian граѓани, самите се забранети од коцкање во нацијата казина — поради страв од траен еколошка штета и негативно влијание врз туризмот, на кој на островот се потпира.Островот се наоѓа во близина на брегот на градот порт на Sihanoukville кој е трансформиран во коцкање центар во текот на последните неколку години, поради непречен инвестиции од Кинески оператори, привлечени од едвај постоеле игри прописи и недоволна пари-перење контроли.Подемот на казина во толку краток простор на време е ништо помалку од неверојатни — сега постојат околу 70, а огромното мнозинство се појавија во изминатите две години.Ова е поткрепен незадоволство меѓу локалните жители, кои се чувствуваат затвори на казино бизнис и обземен од ненадејна бранови на туризмот и имиграција.Заедно со богатите туристи собираат на градот се Кинески работници кои се вработени на казина.Тие сега сметка за околу 20 проценти од Sihanoukville населението и да се направи малку напор да се интегрираат или да го научат јазикот, според извештаите.Со повеќето развојни проекти се кандидира од страна на Кинески, социјалниот дијалог обично не се случи," Meas Ny, политички аналитичар во Камбоџа, изјави Воа Камбоџа оваа недела порт пери казино вклучена цени. "Тие не се грижат да прашам за локалните однесува до огромни влијанија се случат — и тие се реши тоа подоцна." Мештаните се жалат на казина се донесе зголемување на криминал, како triads, регулирани во голема мера од Макао junket бизнис, бараат диви пасишта нови.Камбоџа е авторитативна владата има направено врева за toughening до неговото казино регулативи, но во голема мера е само среќен за да ја видите парите се тркалаат во.Казина се извира нагоре побрзо од локалните функционери може да се изготви регулатива.Но, во случај на Џин Динг, тие го направиле трибина.Провинциски орган портпаролот на Y Thearin реков на Phnom Penh Пост оваа недела дека 77 семејствата на островот имаше поднесено приговори за казино, кој му беше речено да се затвори до крајот на Март 22 индискиот казино со палм спрингс.
Cambodian Национален Истражувачки Организација директор Sok Sokhom кажано Пост тој го поздрави одлуката и се надева дека слични мерки би "дожд долу на други казина кои не успеваат да се придржуваат на законот." "Спроведување на мерки вака строго како предупредување за сопствениците на другите хотели и згради", рече тој индискиот казино bullhead градот а до ш. "Јас, исто така, побара од власта да ги испита сите казина, куќи за гости, хотели, и важни сајтови со цел да ги спречи да прави како што сакаш." индискиот казино старосната граница калифорнија.