змија очите на craps табела

chumba казино дали ви победа вистински пари

Онлајн коцкање софтвер облека Playtech Саладин поставени 29,050,000 обични акции, или 9,9% од акциите во компанијата, да се подигне £250 милиони денари и фондот за стекнување на онлајн трговија услуги Plus500 Ltd.Акциите беа ставени на 780p, подигање на бруто приходите од околу £227 милиони евра (пред трошоци).Претходно овој месец, Playtech рече дека тоа ќе го купите FX брокер за сума од £460 милиони евра змија очите на craps табела. Playtech основач Теди Sagi, држи 33.6% од акциите во Playtech преку Brickington Стопанства Компанија, ќе ја преземе 33.6% од ставање да се задржи неговата сегашна акционерско друштво chumba казино слободни парични извишува. Sagi, исто така, рече дека тој е подготвен да им помогне на Plus500 купување преку придонес колку што е $100 милиони евра од лични средства.Учеството продажба стана ефективна веднаш со УБС и Canaccord Genuity именува како заеднички bookrunners, и Брегот на Капитал име доведе менаџер. Playtech извршен ДИРЕКТОР Мор Weizer рече дека неговата компанија има "завидна М&досие", поради неговата про-активност и финансиска флексибилност chumba казино услуги на клиентите телефонски број.
"Денес е капитал за прибирање финансиски средства, во врска со нов долг објекти, кои што се во процес на обезбедување, ќе се подобри ефикасноста на Playtech е структурата на капиталот, додека одржување на финансиска флексибилност за да ги извршуваат придобивки," Weizer се вели во соопштението.За разлика од учеството поставеност на огласот, игри на развивачот на софтвер, исто така, ги информираше медиумите дека има купи повеќе акции во Plus500 да го зголеми својот удел во второто лице на 9.36% chumba казино дали ви победа вистински пари. Playtech имаше платени 400p по акција, иста цена се нудат за стекнување на целата компанија.Основачи и членови на Plus500 одбор, кои претставуваат вкупно 35.65% на брокер издадени обични капитал, се одобрени Playtech е преземање.Такво одобрение од мнозинството на акционери е потребно со цел за стекнување договор да биде завршен.Сепак, Odey за Управување со Средства основач Crispin Odey не чини премногу заинтересирани за Plus500 потенцијално се стекнува со Playtech, како што тој го нарекува Playtech е понуда на "опортунистички", како што во насока на искористување на брокер велика БРИТАНИЈА тргување тешкотии.Потенцијалните купување на Plus500 не е Playtech е првиот обид во онлајн трговија.Во април, компанијата се здоби онлајн FX брокер TradeFX за износ од €208 милиони евра.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre хранење слот.