индијана даночна стапка на коцкање добивки

не каталина имаат казино

На Мисисипи Куќа има положено сметка која ќе ви овозможи создавање на државна лотарија, против опозицијата на религиозни групи.Ова означува u-свиок, како бил првично беше поразен по Куќа гласаа 60-54 против, и не постои формална дебата вторник.Некои претставници смени нивните гласови за да помине законот, гласањето 58-54 во полза, и тоа е се изјасниле некои промени својот глас под притисок од локалните состојки.Законот е турнат од страна на Гувернерот на Фил Bryant повеќе од една година, тврдејќи државата треба средствата да се врши многу треба подобрување на патни мрежи.Гувернерот испратила: "Ова е историски ден во Мисисипи.Пратениците се зголеми за да повод и помина последниот дел на одржливо финансирање на инфраструктура механизам со кој ќе обезбеди и дополнителни пари за едукација на јавноста."Веројатно партнерство помеѓу казино оператори и религиозни групи е спротивно на законот, повикувајќи се на лотарија на "регресивни данок" на една од најсиромашните држави во САД.Казино оператори беа против имплементација на лотарија терминали надвор од казината во места како, на бензинските станици.Вторник беше четвртиот ден на специјална сесија повикан од страна на Гувернерот Bryant, во молба да генерира повеќе средства за патната инфраструктура, како и повеќе од 400 мостови во Magnolia државата се затворени и се во очајна потреба од поправка.Државата е Одделот за Транспорт вели дека тоа треба најмалку $400m дополнително финансирање годишно само за да се задржи државните автопати од влошува и понатаму.Се очекува на лотарија ќе трае до една година, за да се нагоре и трчање, и може да се додаде до $40m во прва година и $80m во следните години. индијана даночна стапка на коцкање добивки.