не choctaw имаат меур craps

што значи во просек казино дилер направи

Аналитичарите и инвеститорите биле изненадени кога во понеделникот наутро мариот интернешнал ја објави својата $12.2 милијарди купување на Starwood Хотели и Ресорти во Светот, создавање на најголемата светска хотелска компанија со 1.1 милиони соби од целиот свет во повеќе од 5,500 во сопственост или franchised хотели.Додека Starwood, чии брендови вклучуваат "Шератон", W, и Westin, ставете се себеси на пазарот кон крајот на април, па објавувањето на неговата продажба не беше изненадување, она што е изненадувачки е дека Marriott беше купувачот не choctaw имаат меур craps. Marriott не беше видел како фаворит меѓу шпекулира suitors како што Хајат Хотели Корпорација, InterContinental Хотели и неколку Кинески компании.Особено со оглед на фактот дека на Marriott е 30 април заработка повик прашање во врска со комбинирање на две друштва се вејат надвор од компанијата главен извршен директор, Арне Sorenson, кој рече дека не е во согласност со неговите претходни стекнување стратегија, според the New York Times.Сепак, во месеците што доведува до купување Marriott видов релативна промена во вредностите на компанијата она што го прави аце значи во blackjack.

Marriott и Starwood акции одби најмалку 9 проценти во меѓувреме, посилен долар и конкуренција од Airbnb, соба-споделување на start-up, сите придонесе консолидација повеќе привлечни, кој ефикасно да се промени динамиката на договорот.Додека Хајат понудата конкурентни на крајот и Marriott е понуда беше слична на Хајат е, на крајот беше одлучено од страна на Starwood одбор дека поранешниот акции имале поголем потенцијал.Откако стана јасно дека Marriott ќе биде победник, советници од двете компании се сретнаа и договор беше постигнат во Њујорк во текот на викендот, според поединци информирани за преговорите.Објавувањето од страна Marriott во понеделникот дека Starwood ќе се стекнати за $340 милиони денари во готово, а $11,9 билиони во акции, што значи дека паричните дел, само за 2,8 проценти, е седмиот-најнизок процент на евиденција за договор од ваков вид поголем од $10 милијарди долари, според податоци од Dealogic.Тоа ефикасно создава најголемата светска хотелска компанија, со вишокот на 5,500 во сопственост или franchised хотели.Стекнување дава Marriott поголем non-U она што го прави 6 и 8 плаќаат во craps. присуство; странските пазари, сочинуваат околу 75% на Starwood е приходи.Тоа е најголемиот дел од својот вид бидејќи Blackstone стекнати Хилтон за $26 милијарди долари во 2007 година што значи во просек казино дилер направи. Се очекува да се затвори во средината на 2016 година, на $400 милиони распадот на плаќање ќе се оценува дали трансакцијата не е завршена.Директори истакна дека интеграцијата расходи и вкупните трансакции може да го надмине $100 милиони евра, според Википедија. all inclusive места доминиканската република со казино.