играње покер има 2 играчи

jak liczyc karty блек џек

Во Оклахома, се прават напори од страна на федерално-ва Ајова Племето на Оклахома да започне меѓународен онлајн игри веб-сајт може да биде во опасност по Национална Индиски Игри Комисија, наводно откри дека таа продолжува да се испита фирмата помага да се развие домен.Според извештајот од Oklahoman весник, регулаторот е во потрага во Мајами-врз основа на Универзална Забава Група по што го добил околу $9.4 милиони денари од Cheyenne и Arapaho Племиња на Оклахома во 2012 година за да им помогне во развојот на онлајн коцкање доменот на PokerTribes.com.И покрај предавањето на парични средства, на Concho-базирани племе, наводно никогаш не го видела нивниот сајт започне и проектот наскоро стана вовлечен во судски спор со сад на министерството за Внатрешни работи играње покер има 2 играчи.

Reggie Wassana, Говорникот за Cheyenne и Arapaho Племиња на Оклахома, наводно, изјави за весникот дека Националните Индиски Игри Комисија неодамна побара неговата канцеларија за дополнителни информации во врска со договорот со Флорида инвеститорот за успеа доменот на PokerTribes.com. "Многу пари се платени и ништо не беше некогаш сте добиле" Wassana изјави Oklahoman jak hrat онлајн покер v cr. "Ништо не стана од тоа.Тоа беше $9.4 милиони евра за веб-сајт во основа.Немаше остварување на профит и нема реалните Интернет игри на среќа." Во изјавата објавена преку адвокат, Еди Хамилтон, Гувернерот за Cheyenne и Arapaho Племиња на Оклахома, наводно, објасни дека тој не беше во можност да откријат повеќе детали околу договорот, зад PokerTribes.com "во светлината на континуирана истрага." "Јас остануваат посветени на спроведување на директивата на Племенски Совет да донесе до правдата, се надевам дека со поддршка на државните органи, на сите кои играат улога во PokerTribes.com шема за да ги искористат предностите на племињата," читај изјавата од Хамилтон.Сепак, претприемач Fereidoun "Фред" Khalilian, кои, наводно, работи како консултант за Универзална Забава Група, наводно, изјави Oklahoman дека верува без акција ќе бидат преземени против компанијата како 2014 година го виде тоа издржи месеци на надзор од страна на Федерално Биро за Истраги во врска со договорот со Cheyenne и Arapaho Племиња од Оклахома со никакви пријави се поднесени. "[Од Федерално Биро За Истраги] помина низ сите наши финансии долар од доларот," Khalilian изјави за весникот. "Ние не направи ништо погрешно." За својот дел, Ајова Племето на Оклахома, кој, наводно, има околу 800 запишани членови, имаше на почетокот се надева да го лансира својот слично име PokerTribe.com онлајн коцкање домен заврши со игри на вистински пари покер минатата година по посредува пресуди дека потфатот падна под наредбите на Оклахома Племенски-Држава Игри Компактен и не ги кршат федерални или државни закони.На Perkins-базирани племе, наводно предаден $10 милиони евра за Универзална Забава Група во 2015 година и детални дека тоа во моментов е во процес на пријавување за дозвола од Isle Of Man е Коцкање Надзор Комисија jak grac w holdem poker. "Сајтот ќе започне откако ќе се обезбеди дозвола," Дејвид McCullough, адвокат за Ајова Племето на Оклахома, изјави за весникот. "Тоа е долг процес и интересна процес, бидејќи тоа едноставно нели е направено порано; па и со сè што е ново." На Oklahoman се изјасниле дека Ајова Племето на Оклахома не го објави новиот почетен датум за PokerTribe.com по исчезнатите неколку претходно најави debuts додека McCullough, наводно, изјавил дека тој не предвидува дека Националните Индиски Игри Комисија за истрага ќе има влијание врз неговиот клиент доаѓа онлајн коцкање потфат jak liczyc karty блек џек. "Националната Индиски Игри Комисија не коментира за било какви потенцијални или тековните правни истражувања, но има овластување да направи линкови до други федерални, државни или племенски органи, кога потенцијал криминална активност се случува," читај изјавата од Националниот Индиски Игри Комисија. "Ние сме во состојба да коментира дали оваа акција се има случено.".