глобалната онлајн игри на пазарот дефект

кога ќе може да двоен вашиот влог во blackjack

Sazka Група има пријавено пад на бруто игри приходи (GGR) од 11% од година на година за Q1 2020 година, првенствено како резултат на coronavirus пандемија глобалната онлајн игри на пазарот дефект.

GGR падна €405m ($457.7 m), додека нето игри маргина падна 16% €266.8 м.И двата оперативни и прилагодени EBITDA намалија од 23%, надолу за да €125.5 м и €117m соодветно.Имаше, исто така, пад во профитот, со профит пред оданочување надолу 46% да €61.5 м и профит од продолжување на операциите за намалување на 51% до €42.6 м.Чешка-врз основа на операторот му се припишува на пад на Q1 приходи и профит на влијанието на COVID-19 на групата земјиште базирани на малопродажни операции.Сепак, групата е онлајн канали и дигитален-само игри се врши силно, како се повеќе и повеќе корисници се движат за да онлајн игра; пред-COVID, четврт видов оперативни EBITDA за дигитални само за игри расте 78% €7m.Во Мај, Sazka е продавници и производи продолжи со работа во чешката Република, Грција, Австрија и Италија.Роберт Chvatal, Sazka Група извршен ДИРЕКТОР, рече: "јас сум исклучително горд на отпорноста на нашите бизниси покажаа и јас би сакал да им се заблагодарам на целиот SAZKA Група тим за нивната напорна работа и упорност, и за освојување на можности за напредок на нашите стратешки приоритети; за време на период кој е на лично ниво е многу тешко за многумина од нас."Во април, Sazka пријавени 6% пораст во полна година GGR за 2019, да €1.91 bn. глобалната онлајн коцкање индустрија пазарот големина.