како да се рангира во важност покер

онлајн покер entre amigos слободни

ФИФА скандали чини да се биде пара десетина овие денови, и секој пат кога нова корупцијата полнење е казни против организација, тоа се чини дека доаѓаат од уште повисока позиција.Џером Valcke, генералниот секретар на ФИФА, беше ставен на отсуство од светот фудбал организирање тело, откако се појавија наводи дека тој бил вмешан во шемата да се продаваат билети за Светското Првенство во многу надуени цени на црниот пазар.Дека тврдењето е направен од страна на Benny Alon, поранешен фудбалски играч кој има работено во цените и гостопримство за секое Светско Првенство од 1990 година како да се рангира во важност покер. Според Alon, Valcke дозволено Alon и компанија работел за, Б Спортски Маркетинг (JBSM), да се добие пристап до повеќе профитабилен билети за Светското Првенство 2014 година како ќе прочитате слот машини. Alon потпиша договор со ФИФА дека ќе им овозможи JBSM да купите 8,750 билети за Светското Првенство, кои потоа ќе се продаваат на туристичката пазарот.Овие билети ќе бидат за 24 на игри за време на турнирот.Според условите на договорот, JBSM ќе ги собереш 12 игри на нивниот избор (веројатно, оние што мислеле дека ќе биде најголем во побарувачката), додека ФИФА ќе го изберат други 12 (веројатно игри кои ФИФА ги сметаа за привлекување на помалку интерес од публиката).Но Alon беше пријатели со Valcke, вториот-во-команда на ФИФА.Во Март 2013 состанок, Alon вели дека Valcke прашав дали тој беше во ред со договорот, како што е напишано, и дека тој одговорил дека JBSM би сакале да се избере сите 24 игри на нивните билети ќе се извлечат како ќе се подигне во покер. "Му реков, ние би сакале билети за три Германија натпревари, и сите натпревари Бразил може да се игра," Alon рече да Sportsmail. "Тоа беше јасно што може да се направи добра сума на пари од продажба на овие билети ако добивме овие игри...и ние се согласија да се подели профитот." Идните комуникации помеѓу Valcke и JBSM изгледа да даваат доверба на оваа приказна.Во почетокот на април, Vlacke испрати писмо на ФИФА меморандуми потврдува дека JSMB ќе добијат билети на Бразил игри тие го побара.Наскоро потоа, Alon испратени Valcke е-пошта со која се потврдува дека билетите се продаваат и над лицето вредност, со некои fetching три пати нивното лице вредност или повеќе.Се чини дека договорот не успеа да се оди на начин на кој JBSM и Valcke замисли.Тоа се испостави дека ФИФА веќе се продаваат на правата на официјално продаваат билети за компанија позната како Натпревар, и договорот меѓу JBSM и ФИФА е откажана.Во одговор на наводите, ФИФА објави кратка изјава најавувајќи дека Valcke беа "ослободени од своите должности ефективно веднаш до дополнителни информации." "Понатаму, ФИФА е направен свесни за серија на тврдења кои се однесуваат на Генералниот Секретар и побара формална истрага од страна на ФИФА Етичката Комисија," организацијата е наведено онлајн покер entre amigos слободни. Valcke има силно негираше дека тој не направил ништо погрешно во неговите односи со JBSM.Медиумски организации вклучувајќи ги Њујорк Тајмс " кои се разгледани некои од документите презентирани од страна Alon се каже дека додека тие се воспостави врска помеѓу тој и Valcke, случај за корупција е далеку од херметички. "Г-дин Valce никогаш не се примени или се согласи да прифати никакви пари или нешто друго од вредност од Г-дин Alon", рече Бери Berke, адвокатот Valce. "Како што е соопштено, ФИФА влезе во договор со Г-дин Alon компанијата, Б Спортски Маркетинг.Дека договор и ФИФА е последователни бизнис зделки со Г-дин Alon беа vetted и одобрени од страна на ФИФА и неговиот правен советник." покер на интернет fara bani реализацијата.