хард рок форт lauderdale покер турнир распоред

кога ќе го отворите

Универзитет студија вели шпански коцкари намали нивните трошоци во 2012 година се должи на земјата, економските проблеми, но повеќе Шпанците се коцкање на интернет од официјалните бројки тврдење.Истражувачите на Universidad Carlos III од Мадрид е (UC3M) Instituto de Politica y Governanza рече коцкање е споделување на шпански слободно расходи падна од 9.4% за 7.7% и минатата година, како коцкари се намали на бројот на wagers направени, големината на оние wagers и разновидноста на коцкање активности во кои тие учесник.Професор Хозе Антонио Gómez Yañez рече дека иако 85% од Шпанија населението gambles во некоја форма, "тие го прават тоа во многу објективен начин", што обично се врти околу социјални ситуации хард рок форт lauderdale покер турнир распоред.
Gómez Yañez, исто така, истакна дека намалувањето на трошењето беше забележано низ на социо-економскиот спектар, и дека и покрај "барање за среќа" зголемување за време на тешки економски услови, коцкање трошење беше блиску до нула во домаќинствата најтешко погодени од земјата е постојана финансиска борби.Во меѓувреме, 4.42% од населението на возраст меѓу 18 и 75 години призна дека коцкање на интернет во текот на изминатите три месеци.Оваа слика, која споредува со 1.47 м Шпанците, е повисока отколку што е соопштено од страна Шпанија е коцкање регулаторот, Ла Dirección General de Ordenación del Juego (DGOJ).Професор Хозе Ignacio Случаи предложи на несовпаѓање се должи на многу од овие коцкари изборот да се patronize сајтови не се држи шпански лиценца, како овие меѓународни сајтови нудат и поширок спектар на обложување производи и подобро стапки на враќање.Студијата истакнува дека 21.4% од оние кои би gambled онлајн "не биле регистрирани на било кој веб-страница коцкање неодамна, што сугерира дека нелегални веб-сајтови продолжи да биде во работењето." Случаи опишани во земјата 2012 онлајн коцкање закон како "малку него задоцнетиот и избрзани обид да се регулира некоја постоечка реалност .. хард рок форт lauderdale покер соба. дека за јавната администрација беше премногу големи за да се управува." Меѓу онлајн коцкари, 64.8% се машки и 79% се на возраст под 45 soboba казино. Тие се главно од горниот или горниот средната класа потекло и географски концентрирани во Мадрид, Каталонија, Andalusia и Валенсија.Тие трошат во просек €37 месечно коцкање онлајн минатата година, а повеќе од половина од онлајн коцкари призна на симпатија за двата спортски обложувања и онлајн покер.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre кога ќе го отворите.