охајо

real money online poker michigan

Bitcoin може да се смета за крал на дигитални валути денес, но прашањето е распространето: тоа Е вистински пари?Не, навистина, според економија професор Чарлс Еванс.Во појавување пред Флорида судија, на Бери, Универзитетски професор тврди дека bitcoin не е вистински пари и повеќе како "покер чипови дека луѓето се подготвени да купат од вас," според Мајами Хералд.Во сите правичност, обвинителот поставено прашање ако bitcoin е "вистински монета," кој Чарлс одговори: "Во смисла на физички дел на базен метал?Нема." Професорот им рекол на судот дека централната власт или банката има уште да се врати bitcoin или било која друга форма на дигитални валута, неговата регулатива да варира во зависност од јурисдикцијата и Внатрешни Приходи Услуга уште се смета за bitcoin занаети исто како bartering.Чарлс беше повикан на суд да дејствуваат како одбранбена сведок во случајот на Michell Espinoza, кој беше обвинет за продажба и перење на $1,500 вредност на bitcoins преку bitcoin размена на сајтот LocalBitcoins.com да тајна детективи кои му кажал тие сакаа да ги користат дигитални валута да се купи украдени се броеви на кредитни картички охајо.

Espinoza е адвокатите сакав случај разрешен врз основа на тоа дека сегашниот Флорида закони не признаваат bitcoin како пари, па на перење на давачки не се применуваат и игри за слот машина продажба. Espinoza се верува да биде првата личност tacked со перење пари полнење што вклучува bitcoin.Чарлс, кој им рече на судот, тој се занимава и со cryptocurrency од 1990-тите години, во споредба со вредноста на bitcoin на вредности доделени на стрипови или безбол картички.Економија професор, меѓутоа, не би се слушнал дека U real money online poker india.

Стокови Иднина Тргување Комисија (CFTC) веќе класифицирани bitcoin како стока, исто како што се нафтата и пченка.И да, професор—за сите негови аргументи дека bitcoin не е вистински пари беше, наводно, се плаќа $3,000 вредност на bitcoins за неговиот суд, изглед.Тоа не може да биде вистински пари во Чарлс " гледање, но не постои негирајќи дека цената на bitcoin продолжува да пренапони—делумно, благодарение на слабеењето на Кинески јуани real money online poker michigan. Bitcoin е surged да висока $540 четврток рано наутро, со 21 милиони bitcoins достапни во понудата.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre real money online poker nevada.