коцкање казина на источниот брег

blague de la semaine казино max

На јануари 14 стечај петицијата поднесена од страна на Хонг Конг Забава Инвестиции Ltd, сопственикот на Tinian Династија Hotel & Casino, беше доделена разрешување и сите други во очекување на предлозите што се поднесени во случај донел moot со U коцкање казина на источниот брег. Стечај Судијата Роберт Ј Faris, според локалните медиуми.Судијата одлуката сепак не го спречува Глава 11 стечај петиција од тоа да биде поднесен повторно од Tinian Династија е сопственик, Хонг Конг Забава (во Странство) Инвестиции Ltd., според записникот од расправата.Сослушувањето беше спроведена од страна на Судија Faris преку видео телеконференција од Стечај Суд за Областа на Хаваи.Исто така, се појавува преку видео телефонска беше Помошник U blague du jour geant казино.

Управник Кертис Чинг, исто така од Областа на Хаваи, додека советник за Хонг Конг Забава, Адвокат Тимотеј H. Bellas, беше присутен во U blake shelton choctaw казино durant ред.

Окружниот Суд за Северни Маријански Острови.Настанување на значителни загуби, без разумна веројатност на рехабилитација, недостаток на соодветно осигурување, вклучувајќи ги и општа одговорност и сопственост, меѓу другите, и неуспехот да се обезбеди позадина документи по U. Управник стандард барање, беа причините под Стечај Код обезбеден од Чинг за предлозите разрешување.Според Поглавјето 11 од Стечајната Код Хонг Конг Забава поднесе доброволна петиција на 11 декември, 2015 година, што ќе ви овозможи да се влезе во договор со доверителите овозможување на дел или на сите бизнис за да се продолжи.Меѓутоа, поради фактот дека компанијата е accruing значителни загуби, додека во Глава 11, Чинг рече, Tinian Династија нема трите спорни побарувања во вредност од околу $195 милиони должи на три обезбедени кредитори.Поради неусогласеност со барањата на Tinian Казино Игри Контрола на Комисија на хотелот казино операции се, наводно, биле shuttered од август 2015 година, со надеж дека reopening. blague de la semaine казино max.