инвестиции vs шпекулации vs коцкање ppt

слот мате - бесплатно казино слот apk

Еден диск да се заштитат децата од интернет коцкање маркетинг е во фокусот на Комисиите на Рекламирање Практика е (ЗЗП) нови стандарди.КАПА пишува и одржува велика БРИТАНИЈА Рекламирање Кодови и има денес објави нови стандарди за да се заштити децата и младите од неодговорно коцкање реклами, да се спроведува од страна на Рекламирање Стандарди Орган (АС).Особено, новите стандарди забрани онлајн реклами за коцкање производи кои се насочени кон малолетниците, листа неприфатливо содржини, вклучувајќи анимирани ликови, познати личности или sportspeople, и да додадете на постојните насоки за насочување на реклами.Андреј Тејлор, Регулаторната Политика Извршниот на ЗЗП, зборуваше исклучиво за Коцкање Insider за нови мерки.Првото нешто што се издвојува за нас беше нови стандарди,' фокус на онлајн реклами; она што е точно е идејата зад ова?Мислам дека причината што се фокусира на онлајн реклами е евидентно е: тоа е нов, брзо развивање област.Онлајн е дел од пошироката АС е фокус во однос на нејзината нова стратегија во оваа област; ние сакаме да се дојде во костец со нови предизвици и очигледно во области како коцкање, кои имаат одреден степен на чувствителност на нив како производ категорија, ние треба да се осигураме дека се навистина го прави тоа на највисоко ниво во однос на регулативата.Нашата цел е да се обезбеди реклами се одговорни и во согласност со закон.Колку е моќна се influencers во коцкање индустрија, особено кога станува збор за децата?Influencers се нови и очигледно е голем зуи збор во однос на нови маркетинг авенија; ние ќе чекаат истражување за да ни даде идеја од академски аспект за се обидува да се измери влијанието.Тоа е многу јасно, многу социјални медиуми личности, и двете се познати и не толку познати, се прават се достапни за да се направи овој вид на influencer рекламирање.Колку што ние сме загрижени, тоа треба да е во согласност како и секоја друга форма на рекламирање.Тоа треба да биде да се идентификува како оглас и тогаш очигледно имаме насоки во нашите стандарди.Може да ми даде некои примери на тековната influencers и ефектот што може да го имаат врз децата во коцкање?Имаме различни пресуди во други области околу телевизиски ѕвезди, во не-коцкање области јас треба да се каже, промоција на производи и тоа е еден пример на модел на тип на маркетинг видовме преку influencers.Ние сеуште не сте виделе било АС владејачката и пресудите посебно на influencers.Водство улога е да ги потсети индустрија тие се продажба на одреден производ, кој е чувствителен, и тие треба да се земе поради мерки за да се осигура дека тие се одговорни.На пример, ако тие incentivise некого на Твитер да се ре-чуруликам понуда, тие треба да го направат тоа одговорно.Кога го чека истражување да коментира во длабочината на ефектот на influencers на децата, како да се обратите за наоѓање на таа информација?Ние сме доказ-врз основа на регулаторот па ние сме отворени за било каква форма на докази.Тоа може да биде истражувањето прашуваат децата за начинот на кој што сте каква била нејзината интеракција со influencers во однос на коцкање.Алтернативно, може да се спроведе повеќе во-длабочината на, повеќе контролирани студии кои сме виделе околу телевизиски реклами, каде што постои интерес од регулаторната перспектива.Со influencer простор, поради тоа што има се појави толку брзо, ние се чека за работи кои треба да се израмни.Ние се чека на информациите.Јас би рекол дека се свесни Коцка Свесни има некои истражувања се случува во моментот, тоа ќе изгледа доста силно во прашања околу онлајн и influencers може добро да се формираат дел од тоа.Свирче-да-свирче забрана за пре-пресвртница рекламирање за време на спортски настани беше пофален.Но, со оглед на сите фокусот се движи онлајн, колку мислите дека тоа ќе помогне?Свирче-да-свирче забраната е иницијатива на индустријата; тоа оди надвор, каде што нашите правила се и тоа е сосема разумен за индустрија групирање да дојде заедно надвор од само-интерес да се наметне повисоки стандарди од задолжителни стандарди во нашиот код.Тоа не е за нас да се зборува за придобивките од тоа.Колку што ние сме загрижени, коцкање рекламирање има место, тоа е посебно дозволено според законот е предвидено тоа е одговорен.Нашата работа е да се обезбеди одговорност на страна на нештата и тоа е она што сме направиле во нашите нови насоки.Ние сакаме да се направи што повеќе јасни како оператори може да бидете сигурни дека под-18s се заштитени.Што мислите за оператори на само-регулирање?Тоа е за операторите да се направи на тие одлуки и, ако сакаат да одат и над она што го кодот вели, дека е важно за нив.Ние ќе го следат докази и да постави правила кои ги ограничуваат реклами и ограничува содржината на овие реклами: вие не може да се види дека во водство.Тоа е стандард што се поставување, но тоа е сосема разумен за индустријата за да се има корист од се случува повеќе од тоа.Вашиот извештај вели дека одговорноста лежи кај оператори операторот-партнерските односи.Зошто го прави тоа треба да работат на овој начин?Кодот се однесува и во однос на рекламата, тоа е општ принцип, и тоа не само во коцкање но, во било која компанија со користење на партнерските односи.Тие се очигледно дел од овие нови, онлајн маркетинг техники и колку што ние сме загрижени ако сте продажби, вие го контролирате оние кои се рекламирате вашите производи, услуги и брендови и вие сте одговорни за оние.Постојат очигледно многу луѓе кои се вклучени во овој синџир и influencers не се различни од улогата на ад агенцијата кога ќе се вработи во агенција за производство на ад за вас.На крајот на краиштата, вие сте одговорни за тоа ад.Што мислите на планови направени од страна на регулаторите во потрага да се спроведе ќебе забрана?Ние признаваме има поширока општествена загриженост околу коцкање рекламирање, бидејќи тоа е повеќе видлива дел од пазарот.Луѓе на кои не им се допаѓа коцкање не се ангажираат со тоа; сепак, адвертајзингот е нешто што тие го гледаат.Јас ќе претпоставиме дека многу луѓе имаат проблем со тоа врз таа основа, и тоа е сосема разумен за нив да го направи тоа.Нашиот став е дека кога еден производ, и ова е многу општа точка за сите производи, може законски да се продаваат може да биде законски рекламира, колку што тоа е направено одговорно.Тоа е целиот целта на нашите прописи и кодови, и тоа е она што ние го правиме со нашите стандарди, што го прави јасно што се одговорни коцкање рекламирање средства. инвестиции vs шпекулации vs коцкање ppt.